TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi måste lyfta oss i håret och det gäller alla partier (jag har också gjort det även fast jag har lite hår). Detta för att få till stånd en fyra läns lösning då jag tror att detta är bäst för Norrlands utveckling. Jag är orolig för att jämtarna och medelpadingarnas inställning beror på att man är rädd för att de inte kommer att få del av de centrala funktionerna som finns i en framtida regionlösning.

 

För mig är det en självklarhet att dessa funktioner ska fördelas ut över hela regionen. Jag förutsätter naturligtvis att regionsjukhuset kommer att ligga kvar där det ligger idag. Däremot skulle t.ex. länsstyrelsens centrala funktioner kunna ligga t.ex. i Östersund. Men vi måste få till en organisation där de olika operativa funktionerna har sin placering där de är tänkt att utföra sitt arbete, vissa saker kanske måste finnas kvar i alla ”gamla” län.Regionfrågan är svår. Ur ett demokratiskt perspektiv är det mycket tveksamt med ett stornorrland med tanke på de långa avstånden.

Ur ett välfärdspolitiskt perspektiv kan det dock vara nödvändigt för att bevara, stärka och utveckla våra gemensamma välfärdssystem.

Starka regioner kan dock komma att leda till en assymetrisk utveckling av den svenska välfärden. För mig som socialdemokrat vore det oroande med tanke på tanken om en likvärdig välfärd för alla.

Jag tycker därför att det är tråkigt och beklagligt att diskussionen och möjligheterna om att stärka de statliga myndigheterna och den politiska kontrollen av staten frångåtts.

http://www.s-info.se/abramsson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM