TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Vem äger våra pensionspengar?
Gårdagens stora nyhet, i alla fall under förmiddagen var att aktieägandet minskat kraftigt. Jag blev mycket förvånad och tänkte vem är det som har stulit våra pensionspengar då? Jag för min del tror aldrig att så många svenskar varit aktieägare genom sina pensionsfonder som nu. Det nya pensionssystemet gör så att alla som arbetat äger aktier i pensionsfonder av olika slag. Nu kommer snart kuvertet som talar om hur det går och vi har placeringar i både ATP-delen och tjänstepensionsdelen.


* Klonat kött
USA har gett klartecken till försäljning av kött från klonade och genmodifierade djur. Man har inte kunnat finna några fel på köttet, ej heller att det skulle vara någon risk för människor och EU funderar på samma sak. Jordbruksministern sitter i tv-soffan och säger att han inte kan acceptera detta och vill lägga in etiska skäl i djuruppfödningen. Frågan är dock vad hans uppfattning kommer att ha för betydelse. Blir det godkänt av EU så behöver producenterna inte tala om vad det är för kött annat än ursprungsland. Att Sverige då ska kunna kräva något annat kommer inte att vara möjligt för då blir det ett handelshinder.


* Skogen
Priserna på skogsmark har stigit kraftigt och nu funderar säkert många med mig vad det kommer att få för konsekvenser när det gäller priset på virke för byggande samt som råvara till industrin. Sannolikt för detta med sig prisökningar även för detta. Dessutom har överklagandet från Vapstens sameby kommit in rörande avverkningarna som innebär att de tänkta avverkningar inte kommer till stånd och då uppstår virkesbrist, samt att jobben hotas. Alltså blir resultatet inte bara prisökningar utan även att jobben också hotas. Vi kan fundera över vilken näring som tillför mera pengar till landet och vilken näring som ger större nytta för Sverige; skogsnäringen eller rennäringen. Det finns skäl till varför bland annat jag inte tror på en ratificering av ILO 169. Hela systemet med överklaganden i svensk lagstiftning måste ses över.


* Öppet stadshus
Glöm inte bort att det är öppet stadshus nu på lördag. Det går alldeles utmärkt att komma dit och hälsa på för att få en bild av det som sker i det gamla kavalleriets, (K4:as) lokaler som jag lärde känna redan 1966 när jag gjorde militärtjänst på detta regemente. Det var också sista året som det fanns hästar ute på beridna jägarplutoner. Huset gör säkert större nytta idag som lokaler för kommunen än att utbilda folk till att kriga. Det har verkligen blivit en annan värld sedan 1966, i alla fall i Europa, där vi inte längre tror på krig som medel för att lösa konflikter.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM