TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Imorse när jag var ute på en stärkande hälsopromenad, trots lite isigt underlag, lyssnade jag på radion. Däremot har jag säkert satt frukosten i halsen om jag istället suttit vid köksbordet och lyssnat med anledningen av Radio Västerbottens kommentarer runt Jerringpriset.

 

Jerringpriset är ett pris som instiftats till minne av reportern Sven Jerring. Dagens krönikör Tjelvar Ottebjörk prisade först public service och det arbete dom gör. Han gav beröm till alla speciella jurys som utsett de flesta pristagarna. Däremot spydde han galla över svenska folkets val av Zlatan och kallade dom som röstat för kalkonjuryn. Jag tycker det är ett fullständigt förakt för folket som röstat. Om jag skulle säga att svenska folket var en kalkonjury som röstat fram en högerallians skulle inte minst radion inleda en förföljelsekampanj mot mig.


Jag har alltid ifrågasatt röstsystem där man kan rösta flera gånger men nu är det svårt att finna system som undviker detta när man röstar per telefon. Det är klart att han ville ha Anja som segrare. Själv tycker jag det är svårt att jämföra olika idrotter med varandra för då ska man vikta hur många som deltar i respektive gren och hur stor sporterna är ute i världen.

 

Sedan ska jag villigt ifrågasätta om en sportjournalist med rötter i orienteringen har bäst kunskap om vem som är mest lämpad för priset. Nu har man bestämt sig för att det är via röstning på olika sätt som Jerringpristagaren utses och då är det ett mycket grovt övertramp av en journalist att kalla svenska folket som jury för en kalkonjury. En ren och skär förolämpning av dom som har röstat och en sak för radioledningen att åtgärda.2008-01-15, 14:50  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM