TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har avstått från bloggandet över helgen för att inte bli på dåligt humör. I fredags fick vi reda på att man avslagit Byggbetongs bergtäck vid Tjälamark. Det finns många frågetecken till detta och visst var de kommunala tjänstemännen på miljökontoret mot men detta är en större fråga.


Vi skulle ha fått bort över tre tusen lastbilar per år genom stan vilket skulle ge bättre möjligheter att klara luftkvaliteten. Dessutom skulle de totala transportsträckorna minskat då en del tas ganska långt bort, bland annat från en grustäckt och grus ska man vara rädd om.


Ett motiv som de använder är att det ligger inom F1 området i översiktsplan men det är inget hinder. Man hänvisar också i underlaget från hälso- och miljö till näringslivs- och planeringsutskottet att en täkt skulle försvåra planeringen av tätortens framtida behov, så fruktansvärt fel.


Vi som har ansvar för helheten i planeringen bedömde att det inte utgjorde något hinder med täkten. Det är planeringsutskottet som har ansvaret för översiktsplan och vi kommer att lägga in detta som bergtäckt när den revideras. Länsstyrelsen har tidigare beviljat tillstånd inom F1 området så det kanske finns andra hundar begravna i ärendet.


Politiska beslut gäller och det är kommunen som har ansvar för översiktplanen och som bedömer om det är förenligt med den. Sedan verkar man förvånad över att en ny bergtäckt ger sår i naturen men det är ju självklart. Det finns i skälen till avslag tecken på att man vill styra till andra täkter vilket begränsar konkurrensen. Det har självklart varit försvarbart att öppna bergtäkten för att klara luftkvaliteten den närmsta tiden. Det är en självklarhet att det är kommunerna själva som ska få besluta om bergtäkter, sen får man väl i nödfall ha kvar tillsynen på länsstyrelsen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM