TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Ta ansvar för partiet
Till och från får man höra att de politiker som sitter på förtroendeuppdrag inte också bör sitta i styrelser för t.ex. Arbetarekommuner eller s-föreningar. Jag tycker det ska vara precis tvärt om. Våra förtroendevalda har ett större ansvar för föreningarna än andra. Vi ska alltid ha skillnad på det politiska uppdraget i en kommun, landsting eller regering. För mig är det en självklart att när vi vinner nästa val ska Mona Sahlin vara både ordförande i partiet och statsminister. Jag är ute på många s-föreningsmöten och får höra att man vet för lite vad som händer i politiken. Eftersom jag vet ganska väl vilka förtroendevalda man har i respektive förening är mitt svar självklart; ni ska inte nominera folk som inte går på föreningsmötena och inte vill ta ansvar för partiarbetet. Ställ större krav på era förtroendevalda och att dom även ska ta ansvar även för partiorganisationens arbete.


* Effekter av högerregeringen kommer
Nu börjar effekterna av högerpolitiken ge sig till känna. Jag har under ett års tid sagt att det är för tidigt att uttala sig då det tar tid att se effekterna av försämringarna i a-kassan, sjukförsäkringen och i arbetsmarknadspolitiken. Jag tror i detta fall att SKTF har helt rätt i sin medlemsundersökning att handläggarna nu börjar se resultatet och då kommer snart de ekonomiska effekterna för kommunerna.


* Beröm till regeringen och Åsa Torstensson
Stämmer de uppgifter som media förmedlat, att regeringen tröttnat på alla överklaganden, fördröjningar och stora fördyringar, samt vill ha förändringar får man mitt hundraprocentiga stöd. När det nuvarande systemet kom till i och med miljöbalken blev det fullständig anarki. Däremot var det en stor samstämmighet om nya miljöbalken och det kanske var att den till stora delar arbetades fram under ledning av centerledaren Olof Johansson. Men det har i och för sig ingen betydelse.

 

Jag tror helt enkelt att ingen hade en aning om vilka konsekvenser lagen skulle få och vilka tolkningar som juristerna skulle krångla till. Ta Botniabanan som ett exempel där det blev förseningar då regeringen krävde in mera underlag och när man ändå tagit beslut och gett tillåtelse för dragningen har det ändå överklagats i massor och ifrågasatts om det gått rätt till. Jag stöttar regeringen och vill att man hittar en bred politisk uppgörelse hur det ska se ut i framtiden. Jag tror också bör göra mera än det som rör stora infrastrukturprojekt och även se över det som rör byggnadslagstiftningen då nuvarande är ett hot mot utveckling.

 

* Evenemangsarena
Nu byggs olika evenemangsarenor, i de flesta fall i kombination med ishallar. Umeå var tidigt ute med att bygga om ishallen även om det inte blev en arena som fyller de stora kraven som ställs på en evenemangsarena. En sådan behövs om vi i framtiden ska kunna få större arrangemang av olika sorter och där det behövs en stor publik för att arrangemanget ska gå ihop. En sådan arena är idrotten en lite del av men det krävs andra faciliteter och annat runt omkring. I Örnsköldsvik har man en topparena i form av Swedbank arena.

Däremot är det inte säkert, eller ens nödvändigt, att en sådan ägas av kommunen. Det fins exempel på rena arenabolag, vilket även Sky-com arena är, där det drivs på kommersiella villkor och i den köper kommunen tid för ungdomsverksamheten. En evenemangsarena får inte heller ligga för långt bort. Jag för min del hoppas på att det finns intressenter i näringslivet för en sådan lösning. Då ska kommunen hjälpa till så att den hamnar i ett läge där det går att få ekonomi på den.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM