TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Många bloggar
Det här året har jag försökt vara flitig och i stort sett skriva en blogg om dagen och det har jag nästan klarat av. Igår blev det ingen då det var andra sker ute på landet som gick före men idag kommer jag igen visserligen kort. För er som vill finns ju alla gamla bloggar kvar, det är bara att ta sig tid att läsa

Året som gått
Det kan sammanfattas kort på följande sätt. De förslag som regeringen kommit med har inte varit så uppskattat hos medborgarna om vi ska tro på opinionsundersökningar och det ska vi göra även om vi kan tveka på exaktheten men det är klart att det är en fingervisning av vad folk tycker. Man skulle kunna säga att politiken har fått den högervridning som man kan vänta av en högerregering även om man försöker dribbla bort detta genom att moderaterna döpt om sig till dom nya. Idéerna ’är dock som vanligt att skattesänkningar går före välfärd och bristerna kommer det närmsta året att bli tydligare.

Klimathotet
Årets genomslag i den politiska debatten måste man ändå säga handlar om miljöfrågorna även om det görs ganska lite. Det är en massa experter som reser runt och talar om vad som ska göras men lite händer. Det finns miljövänlig alternativ som bör skyndas på men som stoppas upp inte minst av alla överklaganden. Jag tänker på svårigheterna att få fram nya vindkraftverk. Problemen med tillstånd för beslutade järnvägssatsningar och där regeringen också drar ned på anslagen till järnvägen som är det miljövänligaste av alla transportslag. Däremot tvingades regeringen att höja drivmedelsskatterna trots att man för lite drygt ett år sedan före valet gick ut och lovade sänkta skatter

Transportstödet
Det har varit svårt att se tankarna bakom det transportstöd som centern drev igenom där man inte stimulerar tillväxten i våra stora världsföretag som Volvo Lastvagnar utan där man minskar stödet totalt och sätter tak som gör att man inte får stöd för de tillskott man ska göra i hyttfabriken i Umeå. Det är centerns rättvisa att inte ge stöd för ökat produktion och fler anställda. Vem kommer då att vilja öka antalet anställda i Norrland om man inte får ersättning för ökade produktionsvolymer2007-12-27, 12:32  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM