TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Moderata kullerbyttor
Moderatpolitiker brukar stå fast vid sina åsikter. Nu vinglar man till ordentligt lokalt i Umeå när storpappa Reinfeldt pekar med handen. För 11 månader sedan var vi många politiker som gick ut och skrev en debattartikel och förespråkade ett stor Norrland. Bland undertecknarna fanns Umeås oppositionsråd Anders Ågren, Christer Rönnlund från Lycksele och landstingspolitikerna Edvard Ridel. Artikeln var publicerad i de flesta Norrlandstidningarna. Slutet på artikeln hade följande lydelse ” vi är redo att gå före och visa hur en stark tillväxtregion i ett framtida Sverige ska se ut”. Ni som följer debatten ser att det ser annorlunda ut idag. När Fredrik Reinfeldt gått ut och varit tveksam till regioner har pojkarna lydigt gått i hans koppel och jag som trodde att man kunde lita på deras åsikt. Har man ingen egen åsikt allas.

Rönnlund
Assar Rönnlund var en mycket duktig skidåkare som tävlade för IFK Umeå. Christer Rönnlund är moderat kommunalråd i Lycksele visserligen i opposition men han har en märklig syn på politik. Han vill lägga sig i vilket innehåll museet i Umeå ska ha. Vad har han med det att göra överhuvudtaget? Jag som trodde att moderater värnar det kommunala självstyret och att det är upp till varje kommun att bestämma om sin politik. Jag tror att det är bra för Lycksele det som händer i Umeå och den tillväxt som sker här och vilket innehåll man vill ha på museet i Lycksele skulle jag inte ens tänka tanken att fundera över. Däremot kan jag tipsa Rönnlund om att satsa på kultur är att satsa på tillväxt.

Våld föder våld
Ungdomar tar intryck över det våld som visas på film och i spel. En 16 årig flicka och hennes pojkvän tog så starka intryck av våldsspelet ” Mortal kombat ” att de ville testa de sparkar och slag de sett. Testen utfördes på flickans 7 åriga syster som fick ta emot sparkarna och slagen vilket ledde till flickans död. Jag är övertygad om att det våld vi ser ute i samhället delvis kommer från det våld som finns i filmer och spel. Det kanske är på tiden att straffa de som producerar detta våld och brottsrubriken är självklar. Anstiftan till våld eller mord vad det nu kan röra sig om. Våldsfilmer är ingen bra förebild för ett samhälle byggd på humanism.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM