TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har tidigare sagt att det varit för tidigt att uttala vad regeringens politik för minskad arbetslöshet har gett för effekt och hur åtgärderna fungerat. Men nu kommer den första utvärderingen av deras affischåtgärd nämligen nystartsjobben.

 

Som befarat har företagen bara nyttjat detta för att få billigare arbetskraft då man sluppit betala arbetsgivaravgiften, pengar som löntagarna avstått till socialförsäkringssystemet, och Ams redovisar att endast 1 av 10 nystartsjobbare stannar kvar på jobbet. Det visar sig att den åtgärd som man slagit sig för bröstet med inte har gett fasta jobb. Nu får väl Bo Bylund skulden för att gå någon annans ärende såsom han anklagades göra förut (men då var det en annan regering och en annan opposition)...


Nya miljöpengar för teknikutvecklingen säger regeringen. Men några nya miljöpengar har man inte satsat utan istället har man tagit bort de pengar som fanns tidigare.

 

* EU:s strukturfonder
Vi har nya Mål två pengar då EU är med och medfinansierar vår utveckling. Alla som varit inblandad i detta tycker att det krånglas mer än någonsin. Den nya regeringen har sett till att krånglet och oklarheterna ökat i förhållande till tidigare vilket är synd. Att flytta ansvaret till Nutek var inget bra förslag och hur vi ska få fram några pengar till medfinansiering av projekten i länet verkar tungt då vårt nya kommunala samverkansorgan inte har några pengar för detta förutom de delar som länsstyrelsen fört över.

 

*Intervju
Fick en förfrågan för en tid sen att ställa upp i en intervju i Nöjesmagasinet city, en gratistidning som riktar sig till en lite ungdomligare publik, som läses av ganska många. Det torde den i alla fall göra för sedan den kom ut i slutet av förra veckan har jag fått många positiva reaktioner. Tidningen speglar undertecknad med fokus på de saker man gör i politiken och tycker om att göra utanför politiken. De bilder som togs kändes bra, även fast det innebar en möjlighet att bli stajlad, det är kul med lite annorlunda inslag.Jaså Lennart har du blivit stajlad!! Kan vi inte få se dom bilderna på bloggen tack. :-)


Lennart Holmlund: Kan du tänka dig detta. Men det har varit poitiva reaktioner på bilderna. särskillt när jag har frack för första gången. Däremot är det inte mina bilder så dom kan jag inte lägga ut på bloggen, men jag försöker få tag i en bild får se om det går. Men jag förstår att tidningen vill ha sina bilder tills den tas bort ur sortimentet och dessutom är det väl fotografen som sen äger bilderna
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM