TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår blev Marta åter vald till världens bäste fotbollsspelare av FIFA och när FIFA utser så röstas det. De som får rösta är FIFAs medlemmars förbundskaptener och lagkaptener, folk som kan fotboll. I Sverige blev Marta inte nominerad i fjol. Vi får hoppas att UIK lyckas värva hennes kompis i landslaget Cristiane, världens tredje bästa spelare till klubben.

* Allians för Umeå…
det är vad högerpartierna kallar sig i Umeå men vilka grunder man kan kalla sig allians är förvånande. Inte är det ofta de uppvisar en total enighet, möjligen budgetmässigt. Förra veckan stack de övriga allianspartierna kniven i moderaterna när det gäller regionfrågan. När det gäller gästhamn så var folkpartiet helt ensam igår på kommunfullmäktige och tittar man på vad som sker har allianspartierna i de flesta utvecklingsfrågorna valt olika vägar att gå. Med den stora splittring som finns är det svårt att se att högerpartierna i Umeå kan vara en allians.

* Ön
När det gäller planeringen av Ön är jag fortfarande är förvånad över att vissa människor som tycker till om Ön vill ha en bilbro rakt in mot stan. Ur mitt sett att se det är det omöjligt då vi ska planera för ett långsiktigt byggande, då är det inte bilåkandet som ska komma i första rummet och dagens bilbränslen.

* Torsken
Är mycket besviken på jordbruksminister Eskil Erlandsson som inte är beredd att minska torskfisket trots att det inte finns några yngel kvar i Kattegatt, istället står han och försvarar utrotandet av torsken.


* Skolan
Kan det verkligen vara så att de olika lärarutbildningarna är så pass stuprörsinriktade att en person som är utbildad till grundskolelärare inte ska kunna jobba i förskolan, även om personen saknar förskolelärareutbildning? Ett alternativ är i så fall att bli uppsagd då det finns övertalighet i grundskolan. Vad jag vet finns inga krav på att alla som arbetar i förskolan måste vara förskolelärare utan man kan också ha annan personal som t.ex. barnskötare. Alla arbetsplatser kräver rätt mix av personal. Lika förvånad är jag över att det inte går att rekrytera dagbarnvårdare så att vi kan få ner köerna. Det känns nästan som om det brister i viljan och att man inte vill ha dagmammor.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM