TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi får dagligen höra talas om hur högerregeringens försämringar i arbetslöshetskassan slår. Människor tvingas flytta och man får ersättningar som är långt under vad man kan leva på. Att högerregeringens politik skulle slå hårt mot arbetslösa och sjuka framgick, men få trodde nog ändå att det skulle slå så hårt.

* Umeå 2014
Umeå kommer att ansöka om att bli kulturhuvudstad 2014 och det finns en stor enighet om detta inom politiken. Det har också avsatts pengar för att nå dit och det är då man ser sprickor i enighetens fasad. Det är många kulturarbetare som kommit fram för att få diskutera de pengar som avsatts då man är heligt förbannad på hur pengarna används. Kulturarbetarnas syn kan sammanfattas med att de vill ha mera verkstad. De tycker också att det hade varit bättre att använda pengarna till att ge mera kultur än på det sätt som de används idag till olika arrangemang som inte är kultur. Jag sitter inte i några arbetsgrupper som tar beslut utan det är kulturhuvudstadsarbetsgruppen som beslutar om detta.

* Självmord
Den gångna veckan har en del av den offentliga debatten handlat om självmord i häktningslokaler. Det är tragiskt att människor tar sitt liv, men det går inte att förbjuda självmord, varken utanför anstalter eller innanför. Det är svårt att förebygga oavsett om det är på anstalter eller häktningslokaler. Förebyggande arbete ska dock ske överallt.

* Fiske
Nu kommer rapporter om en sak jag tog upp tidigare i veckan, nämligen det rovfiske som pågår i våra hav och sjöar. Man har svårt att hitta torsk och yngel just på grund av det hårda fisket. Alltid när fiskekvoter ska diskuteras blir det bråk på samma sätt som när det gäller miljöfrågorna i övrigt. Alla vet att rovfisket måste stoppas, men få vill ge avkall på sin fiskekvot. För att få ett hållbart fiske måste överuttaget på fisk stoppas samtidigt som mer satsas på fiskodling.


* Sporthelgen
Det har varit mycket sport på TV i helgen. Utförsåkningen har varit framgångsrik med dubbelseger för Anja Pärsson. Damskidskyttarna har klarat sig hyfsat medan herrarna varit sjuka. Längdskidåkarna har haft det jobbigt och det är långt till segrarna.
Simmarna däremot har trivts som fiskar i vattnet och det har varit ett medaljregn under kortbane EM. Däremot gick det tungt för Löven mot Västerås där viljan lyste med sin frånvaro. Lika mycket saknas att inga Lövenspelare går in på mål och skymmer målvakten. Skärpning framför mål Björklöven.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM