TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det verkar ha varit hårda bandage i klimatförhandlingarna. Medias bild är att det är ett helt urvattnat förslag. Man kom inte heller fram i kampen mot avverkningarna av regnskogarna. Det visar bara tyvärr att man inte tar ansvar för framtiden. Kraven på de länder som släpper ut en bråkdel av vad västvärden gör känner med rätta att västvärlden ska ta störst ansvar för utsläppen, speciellt USA, som har varit den stora bromsklossen nu som tidigare.

 

Den amerikanska drömmen att få leva precis som de vill (och köra sina stora bilar) är inte hållbart och deras uppfattning verkar vara att behöver utsläppen minska så är det andra som får göra det. I värsta fall brukar USA ta till vapen för att tvinga igenom sin vilja. Världens största demokrati liknar snare världens största diktatur. Tyvärr så ser det ut som om den svenska regeringen lutat sig alltför mycket mot just USA.


* Fotbollen tar inget ansvar
Igår hade jag nöjet att få följa med min hustru då en av hennes arbetskamrater doktorerat. Då får man självklart tillfälle att prata med en hel del experter och man kan konstatera att fotbollen saknar ansvar, speciellt för de unga tjejerna som vill spela fotboll. Skadorna bland unga flickor är nästan dubbelt så stor, framförallt på knäproblem som kors och ledband, vilket gör att de får problem resten av sitt liv.

 

Det finns andra sporter som har liknande problem som fotboll och det är handbollen. Men experterna säger att detta går att åtgärda genom rätt träning. Då innebär det att alla föreningar som sysslar med tjejfotboll måste skaffa sig dessa kunskaper och lägga upp träningen annorlunda än vad man gör idag. Fotbollen har inte visat sin respekt för detta och fortsätter i samma bana medan tjejerna får lida och samhället stå kostnaderna.


* Trav
Sorgliga rubriker säger att travkungen Järvsöfaks är skadad. Vi får verkligen hoppas att han kommer tillbaka för ingen häst drar så mycket publik till travet som han men det får inte gå ut över att han ska tvingas ha ont. Men jag litar på Jan-Olov Persson i detta fall. V75 i dag är en verklig rysare och själv har jag svårt att hitta dagens spikar men det är inte otroligt att det blir Superior Dust (nr 15) i avd fem och Giant Light (nr 2) i avdelning nummer 6.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM