TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det har varit en helg fylld av sport och läsande av handlingar inför den kommande veckan. Jag vet inte hur många hundra sidor det har varit och trots detta är det många bilagor som jag inte har hunnit läsa igenom. Det måste gå att skriva ärendena kortare och jag tror inte att dagens pappersmängd lockar medborgare att gå in och läsa. Vi påtalar detta ständigt, men kulturen att skriva långt och därmed tro att man gör ett bättre jobb är djupt rotad. Men frågan är hur man ska kunna attrahera nya att syssla med politik när man får läsa så förbaskat mycket.

* Sport i TV
Som tur är har det varit mycket sport i TV. Själv gillar jag både skidåkning och skidskytte, den senare är nog en av dom bästa TV-sporterna och särskilt stafetterna.
Damlaget gjorde en bra insats, främst i stafetten, och silverplatsen var nära. Att vara debutant och skjuta felfritt var ett styrkebesked. Däremot bommar en av herrarna alldeles för mycket, men västerbottningen Björn Ferry skötte sig utmärkt.

 

Slalominsatserna var också hyfsade för både tjejerna och grabbarna med Byggmarks andraplats som pricken över i:et. Däremot var det svårt både för Anja och Maria PH att få till det, men det kommer säkert framöver. Skidstafetterna var också ganska bra men det skulle behövas lite friskt blod på herrsidan. Damerna däremot har det bra förspänt. Det ser ut att bli en spännande vinter framför TV:n om bara regnet upphör.

* Byggande av staden
Hade tänkt ta upp den tråden i dagens blogg men det blir alldeles för långt så jag sparar det tills vidare. Däremot måste sägas att jag blir alltid lika förvånad när jag hör kommentarerna om att det mesta av staden ska se ut som idag. Än mer intressant är de kommentarerna kommer från personer som själv, på många olika sätt, bidragit till Umeås utveckling och att staden har förändrats till dit vi är idag. Morgondagen kommer inte att se ut som gårdagen, det vet vi och förändring och tillväxt är det som skapar mervärden. Det skulle vara en katastrof för framtiden om Umeå slutade växa.

* Klimatförhandlingarna
På Bali är man inne i slutskedet och nu eller aldrig måste åtgärder vidtas för att rädda jordklotet. T.ex. är skövlingen av regnskogar ett gigantsikt problem som måste lösas. Det är skrämmande att höra hur man drar fram bl.a. i Indonesien.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM