TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är en intressant debatt som har uppstått om ICA:s kötthantering. Nya uppgifter kommer fram hela tiden och för de som har varit inblandad i kontroller är det ingen nyhet. Det framstår som att man idag inte kan lita på en paketering om den inte görs i själva köttindustrin. Men snart går väl inte det heller då charkfabrikerna kommer att ligga långt ifrån butikerna och varorna hinner bli gamla innan de är framme. Hur det ska hanteras ute på landsbygden med varuleveranser, kanske en dag per vecka, talar väl också sitt eget språk. Kontrollen av livsmedel sköts i dagsläget av kommunerna som har nära till butikerna men om djurkontrollen flyttas till länsstyrelserna blir det svårt för kommunerna med kompetensen.


* Botniabanan
Igår fick Banverket rätt ytterligare en gång i domstolen. Att advokaten Rosengren skulle acceptera detta och säga okej är självklart inte tänkbart. Hela hans argument har byggt på att lagstiftarna inte vet vilken lag de infört för att bygga stora projekt. Rättsligt fel säger han och vet bättre än både domstolen och de som stiftat lagen. Tillåtlighetsprövningen är gjord av lagstiftarna och jag skulle av ren nyfikenhet vilja veta om allt det arbete Per Hansson och andra, som har samhället som arbetsgivare, har gjorts i tjänsten och om man haft lön samtidigt eller om det är på ideell basis.


* Samarbete med näringslivet
Igår kväll hade projekt godsbangården information till dem som berörs. Projektet är i detta fall kommunen, Banverket och Handelskammaren. Det var mycket positiva tongångar och inte ett ont ord hördes om att ett kommunalt bolag håller i detta och som är den stora drivkraften.2007-12-07, 09:31  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM