TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det finns ett ordspråk som lyder ”olika faller ödets lotter”. Det ordspråket är applicerbart på nyttjandet av EU:s strukturfonder. I området Norra Norrland har det inte varit möjligt att få stöd till anläggningar såsom ishallen i Örnsköldsvik, idrottsparken i Sundsvall, lokaler för kultur osv. I Örnsköldsvik arbetar man nu också för ett kulturtempel beläget i hamnorådet.

 

Vår södra granne lägger besöksmål på kajen vilket är intressant och kan få EU-medel för att medfinansiera detta. Jag undrar hur det skulle låta om vi kom med liknande förslag. Jag är dessutom övertygad om att sådana här satsningar är tillväxtskapande. Det är dock intressant att det finns pengar inom en del av landet men inte andra. Ett museum som Gamlia skulle inte vara fel att få EU:s medfinansierade till liksom någon typ av evenemangsarena i Umeå.

* Död och åter död
Vi översköljs dagligen av nyheter om att människor tagit till vapen och skjutit vilt med dödlig utgång. Vi får samtidigt nyheter om självmordsbombare som är beredda att offra sina liv för att döda andra civila och oskyldiga människor. Olika typer av uppgörelser sker också med kraftigt våld och ibland med döden som resultat.


Det har skett en värdeförskjutning där respekten för andras liv har förändrats. Fortsätter vi längs denna väg kommer vi nå en punkt där världen faller sönder och där demokratin hotas. Det kommer att göra att polisstater och militärdiktaturer får fotfäste. Ansvaret på oss alla är lika stort för att stävja en sådan utveckling, precis lika stort som vårt gemensamma ansvar är för miljöfrågorna. Det finns ingen annan som vidtar åtgärder åt oss.

 

* Rökning ej tillåten
Konsum på Gotland anställer inga rökare. Motivet är att man vill ha en friskare personal och att de som röker ska få hjälp att sluta. Nya grepp ur hälsosynpunkt är intressant och måste stödjas. Hälsa har inte bara med rökning att göra utan andra faktorer som kost och motion ingår också. Men det går inte att bara bota det sjuka, vi måste även stoppa inflödet och rökning är en inkörsport till ohälsa. Man undrar om cigaretter skulle ha tillåtits om de kommit idag.

 

* Jag ber om ursäkt
Det gör jag till alla er som jag har sagt att nyhetssidorna i VK är opolitiska för jag i min tur har litat på alla de som sagt till mig att de faktiskt är opolitiska, även om det har varit svårt att försvara många gånger. I gårdagens annons om ny chefredaktör till VK och vk.se kom beskedet att så inte är fallet vilket jag också citerade i gårdagens blogg. Jag har fått reaktionen på den bloggen och det har varit ungefär så här; men Lennart visste du verkligen inte om att så har det varit även tidigare.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM