TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Snabba sossar
Det behövs inte många dagar efter ett val för att en socialdemokrat ska börjar agera. I slutet av november var det val i Australien och då kastade väljarna ut den gamla högerregeringen och socialdemokraten Kevin Rudd blev ny premiärminister. Nu börjar han genomföra det han gick till val på. Australien har varit ett av de länder som haft störst utsläpp av växthusgaser och självklart vet Rudd allvaret av detta. Han skrev därför under Kyotoprotokollet som den gamla premiärministern vägrade att göra. Det är bra och ett steg framåt i de internationella miljöåtagandena. Nu återstår bara USA.  

* Pudlande kristdemokrater
Kristdemokraterna gör en riktig pudel genom att svänga 180 grader när det gäller bensin och diselskatterna. Anders Wijkman säger att alla politiker har blivit mer medvetna om klimathotet. Där har han fel för det måste vara i hans eget parti i så fall. I vårt parti och flera andra partier har man varit medveten om detta under en längre tid. Om inte kristdemokraterna kommit dit förrän nu så får vi väl förlåta er men jag inbillar mig att man visste om detta men körde med en bluff för väljarna för att fiska röster.


* Åmsele mördaren fri
Det var gårdagens stora nyhet främst för oss i Västerbotten. Däremot tycker jag medias bild av detta är lite konstig då det ges sken av att han aldrig ska kunna få frihet, medan man för andra som dömts till livstid för mord kampanjar för frisläppande. Man springer runt och får sina väntade svar; släpp honom inte. Jag tror inte folk på gatan har minsta aning om hur han mår. Själv har jag inte de fakta som behövs för att säga att det är rätt eller fel.


* Framtida A-kassa – arbetsförmedling
Nu vet jag inte om jag kastar in en tändsticka i ett bensinfat eller om frågan redan varit uppe till övervägande. Men är det inte hög tid att man för över arbetsförmedlingen till A-kassan så att man kopplar ihop utbetalningen av ersättning till möjligheterna till nya jobb. Det kanske går att använda pengarna annorlunda, t.ex. att använda pengarna under en tid för att få in folk i ett jobb i stället för att bara betala ut ersättning. A-kassan/arbetsförmedlingen ska ligga hos fackföreningarna som får till uppgift att se till så att deras medlemmar får jobb. Statens ansvar för finansiering ska inte minska men jag skulle inte vara förvånad om man fick ut mera för pengarna. En tanke att fundera på och undersöka.

 

* Svenskt Näringsliv
Idag kom en insändare in i VK från moderaten Torbjörn Olsson och medlem i Svenskt näringsliv. Jag har delat Torbjörns ståndpunkt att bygga staden och ger honom helt rätt i denna fråga.

* Nya monopol
Inte oväntat blev Umeå den dyraste platsen i revideringen av spelet Monopol, det har svenskarna bestämt. Vi vill växa, vi vill bli fler och vi går nästan inte att köpa.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM