TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Förkylningstider
Förra veckan var lite jobbig p.g.a. förkylning med besvärlig hosta. Det är inte alldeles lätt att låta kroppen hinna bearbeta förkylningen med en fulltecknad kalender, men nu känns det i alla fall som det är på rätt väg. Vädret som far åt olika håll tror jag också bidrar till att förkylningar sitter i. En sex-sju grader kallt med strålande sol tror jag är en bra medicin.

* Val
I Ryssland vann Putin en mycket väntad seger till Duman och nu får vi vänta och se hur hans parti tänker nyttja detta och om/hur författningen kommer att ändras. T.ex. om parlamentet får större makt eller om man kan väljas till president mer än två gånger. Det var nog det som var orsaken till att han ville fortsätta i politiken. Men nog funderar man över hans maktambitioner efter att ha sett tv-program om hur han kom fram och hur demokratin fungerar. Hugo Chavez gjorde däremot en total felbedömning när han gick ut med en folkomröstning om grundlagen, vilket skulle ge honom möjlighet att ställa upp och vinna ytterligare ett presidentval.

*Idrottshelg
Att ligga och vila ger mycket TV-tid och helgen har varit bra med den bästa TV-sporten av alla – nämligen skidskytte. Man måste trots allt vara ganska nöjda även om damerna med Olofsson i spetsen hade lite dåligt skytte. Dalens herrar i innebandy hade svårt att få segerbollarna i mål och skärpning behövs om det ska bli slutspel.

Björklövens spel under en match bjuder på både hopp och förtvivlan. Visserligen blev det seger men leder man med 5-2 får man inte hamna där man gjorde. Laget måste skapa mer i spelet vid lika många spelare på plan och bli duktigare på att gå på mål, samt skjuta mer. Och Sverige kunde inte ha fått en bättre lottning till VM-kvalet i fotboll.


* Drivmedelsskatter
Ska man tro vad som sägs på nyhetsplats så har kristdemokraterna insett att man måste höja drivmedelsskatterna om miljön ska klaras. Jag är lite förvånad över omsvängningen sedan valet för ett år sedan. Då var budskapet entydigt; sänk bensinskatterna. Orsaken till omsvängningen kan vara två. För det första att man före valet var helt okunniga om vilka åtgärder som behövs för att klara miljön. Det andra var att förslaget om skattesänkningar enbart var av taktiska skäl för att lura till sig väljare. I frågan om styrmedel tycker jag att den ska lösas brett och egentligen borde en världs uppgörelse om detta försöka nås om det ska bli verkliga effekter. Många väntar också på Maud Olofssons inbjudan till diskussioner om energipolitiken. Det är det politikerområde som kan göra mest åt klimatförändringarna.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM