TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Hur göra rätt?
Tidigare i höst gick Maud Olofsson till angrepp efter att jag kritiserat vissa saker som rörde politiken i länet. Då fick jag rekommendationen att höra av mig så vi i stället kunde pratas vid. Nu har vi i Botniabanan via kommunalråden i Örnsköldsvik, socialdemokraten Elvy Söderström och Maud Olofssons bror Dan Olsson, bett att få träffa statsrådet Torstensson och diskutera vad som händer om det inte finns pengar för Ådalsbanan. Men då får vi inte träffa henne. Samma departement, samma parti men vad gäller?


* Lokalproducerad mat
Jag tycker om god mat och jag och min hustru Inger handlar gärna lokalproducerat om det finns. När det gäller kött är det svårt, för att inte säga hopplöst. Det finns snart inga små lokala slakterier med hänvisning till alla regler som finns. Djuren tvingas istället till långa och stressiga transporter före de avlivas. Sedan ska köttet tillbaka. Det är vansinne och vansinniga regler.


Reglerna kommer från EU med hänvisning till hälsorisker och de utformas av kommissionen. Det finns stora krafter bland slakterierna som är med och myglar fram reglerna vilket medför att det bara är de stora slakterierna som kan vara kvar. De stora drakarna tjänar på detta och det mesta drivs av näringen själv via dess organisationer. Sverige och andra länder måste aktivera sig mera vid framtagandet av reglerna som måste synas så att det inte blir stora särintressen som kan driva igenom sin vilja.


Vi måste vakna till liv och påverka regelutformningen före besluten, det går inte i efterhand att skylla på EU-direktiv som det visserligen är men som arbetats fram av skäl som kanske inte alltid gynnar konsumenten och miljön. Vi som jobbar i Kvarkenrådet har våra misstankar om hur det går till.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM