TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Vet du vad du gör Maud Olofsson?
Maud har sparkat en utredare som hon trodde var en annan person. De hade samma namn, Lars-Olof Pettersson, som också kallas Loppan, fick kicken då man trodde det var Lars-Olof Pettersson, en kille som jobbat på Seko och som jobbade under valet åt S.


Nu vet jag vilket företag Loppan driver och det nätverk som flera små konsulter jobbar i. Maud Olofsson var inte nådig i sin kritik då hon menade att Lars-Olof Pettersson inte hade koll på de frågor som han skulle utreda. Men nog förväntar man sig att ett regeringskansli vet vilka personer som sköter vad, även om det som i detta fall är två personer med samma namn. Se även vad Anne Cahling skrev om detta.


Om det fanns någon som helst etikett så är väl en ursäkt på plats. En annan reflektion är att Maud Olofsson i förväg bestämt vilken riktning utredningen skulle gå vilket liknar ministerstyre. Den nya utredaren som Maud Olofsson har tillsatt är en person med rötterna i Svenskt Näringsliv som säkert får ”gå dit han vill”. Men Maud har kopplat bort folk förut t.ex. till strukturfondspartnerskapet.


* Samarbete med näringslivet
Gårdagens blogg kan kanske tolkas som en kritik mot näringslivet. Så är det inte. Vi har ett alldeles förträffligt samarbete både med handelskammaren i länet och lokalt, samma sak med förtagarna regionalt och lokalt men inte med Svenskt Näringsliv. Det goda samarbetet kommer att fortsätta men jag har lovat flera av dess representanter att inte tala om vad de tycker om Svenskt Näringsliv.

 

* Fullmäktiges debattregler styr jag inte över
Jag fick en enkel fråga av Anders Ågren på måndagens fullmäktige om befolkningsmålet och då är det bara två personer som får prata. Britt-Marie Lövgren tycker att fler än två personer ska diskutera frågan om befolkningsmålet men en enkel fråga är en enkel fråga där bara frågeställaren och den som frågan riktas mot får delta i debatten. Lövgren skriver att en bredare debatt behövs, det är riktigt. Britt-Marie och alla andra är välkomna att delta. Diskussionen om framtiden ska vara och kommer att bli bred. Vissa kommer att vilja ha det som idag och andra vill ha något nytt.2007-11-29, 08:52  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM