TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Mer om Folkpartiets motion
I gårdagens blogg tyckte jag synd om folkpartiet med anledning av deras motion om att utse annat folk än nominerade från politiken till bolagsstyrelserna. Så här efter fullmäktigedebatten kan jag inte påstå att det blev något klarare vad dom var ute efter heller. Det gäller att inte bry sig om man inte förstår. Jag vet vad vi andra tycker och det räcker då vi har bra styrelseledamöter.

* Moderaternas fråga angående befolkningsmålet
På fullmäktige igår svarade jag även moderaterna när det gäller befolkningsmålet och vi kommer säkert att finna lösningar på detta. Under mina 48 år i Umeå har befolkningen fördubblats och varför ska den inte kunna göra det igen?

 

Det pågår en urbanisering i hela världen där människor vill bo och leva i större städer då större städer erbjuder mera av allt; möjligheter till jobb, meningsfull fritid och kultur – ja, helt enkelt bättre utbud. Umeå måste därför våga bli större, det är ett måste – inte enbart för Umeå utan för Norrland om vi ska vara attraktiva. Umeå har alla möjligheter som finns för att göra detta.


* Synd om miljöpartiet
Idag får jag tycka synd om miljöpartiet för de verkar ha hamnat i en hopplös sits. Den klan runt Jabar Amin som kuppade till sig makten kommer nog aldrig att släppa den. De pengar dom lägger ut på konsulter är helt kastade i sjön, tro mig.


För oss socialdemokraterna som parti tror jag inte det är någon större nackdel. Vi har nog goda möjligheter, att i alla fall lokalt, att få sympatier för de utstötta. Men jag tror ärligt talat att den grupp av män som det nu berör har svårt att acceptera kvinnor i ledande ställning. Och den skada som deras agerande ger är på människors tilltro till politiken och till demokratin. Därför är det viktigt att vi andra ger uttryck för det vi känner men jag har tyvärr mött många miljöpartister som gett upp sitt engagemang.


* Revolution
Det är ca 30 år sedan de personer som infiltrerade socialdemokraterna uteslöts för att de var revolutionära kommunister. Deras läromästare och tesfader var Trotskij som jobbade med den metoden. De fuskade sig in i kommunfullmäktige genom att gå till val under socialdemokratisk flagg med några registrerade socialdemokratiska kandidater överst på listan och sedan andra namn.


Riksdagen rättade dock till detta och de blev ett eget parti och kallade sig för Offensiv och numera med tillägget Rättvisepartiet. De är ofta i konflikt med nazisterna och det ska man vara men det är inte ovanligt att yttersta högern och vänstern är det. De har i stort sett samma filosofi att ta makten.


Rättvisepartiet och andra trotskistiska rörelser föredrar den väpnande revolutionen för att ta makten då deras tro om att få stöd i val aldrig kommer att lyckas. De använder oftast olika typer av kampanjer att dölja sig bakom.

 

Alla partiföreträdare har granskats av media medan offensivarna alltid har klarat sig undan och visst förstår jag att det är svårt att få insyn i sekter som dom men att ingen gör seriösa försök?2007-11-27, 08:40  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM