TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Nyheter
Det är intressant att de två senaste bloggarna, som båda handlat om sport, dagen efter blivit reportage i VK. Fotbollen kan jag förstå eftersom det var tankar och inget annat men gårdagens blogg och dagens reportage var endast ett referat från en av Umeås världsmästare som jag haft ett samtal med.

 

* Befolkningsmålet
Anders Ågren (m) har ställt en fråga om detta och mitt svar kommer först att delges i fullmäktige dit frågan har ställts innan den kommenteras någon annanstans. Om jag börjar kommentera frågor i förväg så skulle jag sabotera fullmäktiges frågeinstitut.

 

* Musikskolan
Idag kan jag inte undgå att kommentera en sak som framkommit inom gymnasieskolan och musikskolan som man har ansvar för. Musikskolan har subventionerat musiksällskapet med att tillhandahålla 19 lärare med 2 timmar per vecka och det rör sig om ganska stora kostnader. Frågan som jag ställer mig vart är beslutet taget? De ordförande vi haft nu i 13 år har inte känt till detta.


Musikskolan har haft svårt med ekonomin men den delen har aldrig kommit fram som ett besparingsalternativ. Visst kan man bidra men är det för den uppgiften musikskolan finns och ska man i så fall delta i körer, teatrar eller vad som helst? Jag blev ärligt talat ledsen när jag fick reda på detta. Vårt sätt att styra med långt gångna delegationer samt de mål som finns för skolan gäller.2007-11-23, 08:29  Permalink


Umeå musikskola har alldelse för stort svinn på elever, d.v.s. elever som fått undervisning på instrument men som slutar spela efter skoltiden. Kopplingarna mellan musikskolan och musiklivet måste bli tydligare. Jag vill betala via skattsedeln för en verksamhet som inte ger har som strategi att ge mätbara resultat i kommunens musikliv.
Ursäkta det saknade ordet i lämnat inlägg. Det ska naturligtvis vara:
Umeå musikskola har alldelse för stort svinn på elever, d.v.s. elever som fått undervisning på instrument men som slutar spela efter skoltiden. Kopplingarna mellan musikskolan och musiklivet måste bli tydligare. Jag vill INTE betala via skattsedeln för en verksamhet som inte ger har som strategi att ge mätbara resultat i kommunens musikliv.
Vi ska erbjuda en kvalitativ utbildning i skolan.
Efter gymnasietiden går eleverna ut i fortsatta studier eller i arbete. På Yrkesinriktade linjerna har eleverna inte alltid valt att fortsätta i den yrkesinriktade bana som de valt i skolan. Musikskolan är i det här fallet inget undantag. Eleverna har valt att förkovra sig i gymnasiet och sedan gör något helt annat.
Skolan brukar vara en spegling av samhället.
Exempel är det bra med jobb i byggbranchen fortsätter de som snickare efter gymnasietiden. Dåligt med jobb, studerar man vidare eller tar ett jobb.
Kulturlivet måste tillsammans med Musikskolan prata med varandra, inte om varandra. Därför ska musikskolan bjuda in till dialog för utveckling, det kan vi väl vara överrens om i alla fall
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM