TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Landstingsrådet Reinfeldt
Igår var jag kritisk mot media att man inte skrev att det var landstingsrådet Filippa Reinfeldt som varit mordhotad av en psykisk sjuk person utan fru Reinfeldt, se gårdagens blogg. Till min glädje sympatiserade Nordebo med detta. Nu kommer det uppgifter om att sjukvården vidarebefordrat informationen till säkerhetspolisen. Då börjar drevet om sjukvården gjorde rätt eller fel som larmade. Det är solklart att man ska larma om man tror det är sant men frågan är hur informationen läckt ut att Säpo är larmat och att journalerna kommer ut.


* Game over
Näringslivsgalan är över för den här gången och den måste självklart utvärderas. Min högst spontana analys, som bygger på personliga samtal med flera, så tycker näringslivet att den är bra och behövs. Tyvärr är natten för kort för att alla som vill ska kunna få prata med en, men det är roligt med den uppmuntran som man får. Det sticker jag inte under stol med.

 

Om ska man tro den omröstning som hölls gällande företagsklimatet var det en förkrossande majoritet som tyckte det var bra. Däremot ska ingen inbilla sig att vi kommer slå oss till ro med detta. Glädjande är också att näringslivet vill vara med och bidra till att vi ska bli kulturhuvudstad och att Norrland ska bli en storregion. Där har vi tillsammans ett ansvar att övertyga de som är tveksamma i vissa delar av Norrland.


* Tillväxt, transporter och miljö
Många umebor säger sig vilja att trafikproblemen ska lösas men frågan är hur? Alla vill ha vägen men inte där den gör någon nytta – ”dra gärna en väg men inte här”. Ingen bygger en väg där den inte behövs det är en självklarhet och det bör man ha respekt för. Att förtäta städer ger goda miljöeffekter och bra möjligheter till god kollektivtrafik.


De bostäderna som byggs idag är också bra ur bullerhänseende, vilket gör att ljudet inomhus oftast aldrig blir några problem. De störande ljuden är de man själv alstrar. Likväl dyker det upp folk som vill att man ska lägga husen långt ifrån alla vägar för att undvika buller. Men jag vill bara påpeka att till de områdena kommer det bli svårt att ta sig till – det bli i så fall genom att gå och där vill ingen bo.


Som sagt buller inomhus är oftast inget problem och sömnstörningar utifrån det drabbas man sällan av. Buller går även att åtgärda men varje byggnad som läggs där det krävs mera transporter är ett hot mot jordklotets överlevnad, därför är det viktigt att bygga städer med så lite transportbehov som möjligt – det är den bästa åtgärden för miljön.2007-11-16, 08:28  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM