TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Medias diskriminering …
Idag basuneras ut att man har gripit en man som tänkt mörda statsminister Reinfeldts fru. Men varför säger man inte landstingsrådet Filippa Reinfeldt? Hennes uppdrag inom politiken är mycket viktigare och tyngre än de flesta statsråden. Hur ska vi kunna få jämställdhet då media dunkar sådana dumheter i skallen på folk att fru Reinfeldt är viktigare än landstingsrådet Filippa Reinfeldt. Ska med spänning läsa Nordebos kommentarer om detta.

 

* Näringslivsgala
Idag blir det att koncentrera krafterna på den tillställningen som börjar vid lunchtid och avslutas med fest fram emot midnatt. Jag är glad över den form vi nu hittat, vi = kommunen och näringslivet. Tyvärr har vi för små lokaler för festen då många inte får plats. Att samlas och dela ut de priser som olika organisationer ger är en av grunderna i festen. Själv ska jag dela ut kommunens företagspris som utses av kommunen med en jury som breder ärendet. En jury som består av kommunen och näringslivsorganisationer.


* SKL-kongressen är slut
Den avslutades igår och det var inga större överraskningar, de var kanske störst för landstingsfolket. Kommunförbundet har alltid arbetat med att det är en medlemsorganisation för alla medlemmar och försökt ta bort partipolitiken så att organisationen kan agera utifrån medlemsintresset.


Efter att ha varit med länge och lärt känna kollegor från andra delar av landet och från olika politiska partier kan jag konstatera att korridorsnacket i år handlade först och främst om statsministern och hans tal. Vad sa han egentligen och gav han några besked överhuvudtaget från regeringen?

 

Statsministerns berättelse om sina studiebesök, hans uppfattning om vad som är kommunernas ansvar samt vad moderaterna tycker i regionfrågan var kanske inte det som alla ville höra utan vad som är regeringens syn. Däremot gav förbundets ordförande klara och tydliga besked om vad som vi ska ägna oss åt i förbundet.


Statsministern tyckte att regionfrågan ska underställas folket. Jag tror att de flesta människor förutom kanske gamla landshövdingar är mer intresserade av att välfärdstjänsterna, som t.ex. sjukvården, ska fungerar bättre. Bara inom sjukvärden skulle många hundratals miljoner kunna gå till vård istället för byråkrati. Däremot tycker inte Reinfeldt att den nya EU-konstitutionen är något för folket att ta ställning till. Det om något ritar om beslutskartan.


 

Saker som noterats…
…Livsstil
Förra fredagen invigde jag livsstilsmässan och jag undrar vart vi är på väg när människorna inte själva börjar ta ansvar för sitt sätt att leva. Kost, motion och miljöfrågor kan vi göra mycket åt på egen hand och vi behöver inte vänta på olika pekpinnar.

… Djurskydd
Djurskyddet vill regeringen lägga på länsstyrelsen. Det är egentligen obegripligt om vi ska prata om närhet och samordning av verksamhet och kunskapsbehov. Ett olyckligt beslut för många småkommuner.


… Hyror
Många företag har den sista tiden oroat sig över de hyreshöjningar som deras hyresvärdar har önskat sig. Visst ska hyrorna sättas så att man får en bra avkastning men det är klart att det finns gränser. En del har också valt att bygga själva men det passar sig inte för all typ av verksamhet. Frågan som är intressant är egentligen om fastighetsägarna beter sig olika. Beror höjningarna på att man vill få upp nivån för att sälja och att de som inte höjer lika kraftigt är mer långsiktiga?

 2007-11-15, 08:32  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM