TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Moderaterna förstatligar?
Moderaterna har varit emot landstingen och de har velat förstatliga sjukvården. Man kan tro att den delen ligger fast när man läser vad deras partisekreterare skriver i söndagens DN , men varför? Samtidigt när man läser artikeln frågar jag mig vad han kan om ansvarskommittén. Moderaterna borde istället lyssna på de som sitter i SKL och som vet vad det handlar om.

 

Och var finns de andra partierna i högerregeringen som för samma gamla högerpolitik som vanligt? Nu kastar sig väl Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund på knä och överger sina gamla ståndpunkter om regioner med egen beskattningsrätt. Ur demokratisynpunkt är det vansinne att förstatliga sjukvården. Den kommer då sannolikt att komma längre bort från de medborgare som behöver den.

 

Regionkommuner är rätt nivå för att klara sjukvården och bäst för medborgarna. Maud kan inte skylla detta på socialdemokraterna. Nu vill vi höra att Maud och de andra ställer upp för vad man vill lokalt. Reinfeldt har verkligen satt strypkoppel på sina regeringskollegor i högerregeringen och dom går lydigt fot.


* USA krigsherre
USA startade kriget i Irak med allt vad kriget innebär och har svårt att ta sig därifrån. Många människor har flytt undan kriget men flyktingarna, människorna som skulle befrias har svårt att komma till USA. Södertälje tar emot fler flyktingar än vad hela USA gör. Bush pratar enbart om den terror som var under Saddam Hussein inte hur de som flytt kriget skulle få det efteråt och inte vilket ansvar han tar för detta.


* Fotbollsgalan diskriminerar
Igår hölls den och många fick de priser som de förtjänade. Zlatan fick helt klart den guldboll han skulle ha. Therese Sjögran fick den diamantboll hon inte skulle ha. Ingen i hela världen kan övertyga mig om att hon varit bättre än Marta. Jag påstår att Marta är diskriminerad av den jury som har uppgiften att utse vem som får diamantbollen, även om hon fick annat pris. Varför passar inte världens bästa damspelare in i rollen som mottagare av diamantbollen. För att hon spelar för Umeå eller?

 

* Hand i hand med Nordebo...
Idag ska jag avsluta med att hålla med Ola Nordebo, nämligen det han har skrivit på sin blogg kl. 2 i natt. ”Låt Umeå bli en stad för djärv, nyskapande arkitektur”. Äntligen säger jag, vi kan inte låta de som formade staden efter branden och långt in på 1900-talet vara de som har monopol på utformningen. Idag går vi hand i hand Nordebo för framtidens skull.2007-11-13, 08:20  Permalink
Andra bloggar om:  


Angående Umeå, arkitektur och "efter branden" har jag svårt att först den debatt om rådhusesplanaden som var för ett par år sedan. Om jag minns rätt var typ länsantikvarien helt mot förslaget att ändra esplanaden till en aveny. Argumentet var ungefär att det historiskt alltid varit en esplanad och därför måste förbli så.

Jag anser dock att det är ett ganska konstigt argument. Jag menar, det finns ju ingenting som hindrar en framtida generation att i så fall återskapa det vi eventuellt förändrar. Om jag bygger ett hus och målar det gult kräver jag inte av framtidens människor att det det ALLTID måste vara gult. Måla det rött om ni vill och sen gult igen.

Varför kan man inte testa nya grejer? Det handlar ju om en stad, inte om ett museum.

AV MED TVÅNGSTRÖJAN, TÄNK NYTT!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM