TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Vinter
Vintern nalkas och får vi lite snö så blir det ljusare. Igår var det en underbar dag med bara några grader kallt och solsken. Jag kände att jag var tvungen att åka och se om snökanonerna på Nydala kommit igång med tanke på konstsnöspåren, men kylan var nog inte tillräcklig. Det finns engagemang i föreningen när det är dags och jag är stolt över att vi lyckades få fram detta trots vissa insnöade individer i strukturfondsdelegationen. Skidåkning är bra för hälsan.


Jag såg också till min glädje att spolningen av bandybanan var i full gång och kanske den är klar till helgen. Tyvärr måste bandyn börja om på ny kula när det gamla rasade ihop men den kommer säkert igång igen då det finns intresserade ungdomar. Idén till ishallarna på Nolia och fotbollsplanerna, samt den konstfrusna bandybanan kom i tankarna hos mig under en stavgångspromenad och som vi sedan fick politisk enighet om. Att ta en långpromenad är bra hjärngymnastik.

 

* Stadig utveckling på ett hållbart sätt
Samhället behöver ständigt förändras och utvecklas. Det är viktigt att nya saker händer, annars stannar utvecklingen av. Tänk bara hur det såg ut för 50 år sedan. Jag undrar verkligen om det finns en enda person som vill tillbaka till den tiden. Ändå är det ständigt människor som motarbetar utvecklingen genom att vara emot i stort sett allting som ska byggas eller förändras. Ibland kanske frågan om de vet vad de vill borde ställas och om de verkligen inte tror på att utveckling är något positivt? Det skulle vara intressant att veta om samma individer använder mobiltelefoner och Internet?


Internet är ett fantastiskt exempel på utveckling som medfört ett nytt sätt att kommunicera med andra, men också tillgång till information om allt möjligt. Samma mängd information som kanske bara ett fåtal hade tillgång till för 50 år sidan. Ibland hör man också att gamla hus ska behållas, men frågan är om någon vill bo i den standard som fanns för 75 år sedan med utedass? Den avgörande framtidsfrågan kommer dock att vara om vi kan få fram den energi vi behöver samt ett energisystem som inte förstör den luft vi andas och det vatten vi dricker.


* Vem granskar pressen?
Just nu pågår en granskning av politiker och svartjobb. Det har jag inget emot. Man gör stora affärer av gamla saker som blir som nya. Så till min fråga? Vem granskar de olika reportrarna och ringer runt till dom och frågar om vilka som betalat svart? Det är ingen som gör detta. Det finns folk som vet vilka i media som anlitat svartjobbare men vem talar om det? De skulle vara intressant att veta hur granskarna skött sina åtaganden mot samhället och att detta offentliggörs där det inte silas bort. Enda granskningen av media som skett av annan media är väl senast när TV4 blev avslöjad av Aftonbladet.2007-11-08, 08:47  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM