TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Om man lånar uttrycket svarta måndagen så skulle man kunna säga det med anledning av två saker.

 

...Först blev det förlust i Wasa kommunfullmäktige för den konstruktion som fanns för RG line. Beskedet kom från två håll i Wasa och ganska sent. Det är klart det finns en oro att ankaret nu är kastat och att bolaget inte har möjlighet att fortsätta trafiken över Kvarken. För min del tror jag det är svårt att det skulle dyka upp nya entreprenörer i den upphandling som nu sker. Det har även varit svårt att få fram ett beslut från svensk sida om stöd i nästa upphandling. Stöden gäller persontrafiken, godssidan ser bättre ut men det är en kombination som behövs. Det är förskräckligt om medlemskapet i EU som skulle underlätta den fria rörligheten mellan länder just i Kvarkenområdet sätter stopp för rörligheten.


...Det är den andra svarta frågan och handlar om Il Conte. Greven det vill säga en av världens bästa fotbollsspelares Nils Lidholms död. Hans framfart som spelare har jag följt så länge jag kan minnas och de första större minnena kommer från VM 1958 när han kom hem till Sverige för att spela VM. Han var med 48 men det minns jag inte och jag tror vid den tiden var fotbollsförbundet så sturska att man före 58 inte tog med proffsen. Den innetrio han ingick i GreNoLi är nog det starkaste som funnits. Tiden har sin gång men självklart har han betytt mycket för många när det gäller fotbollen i världen och framförallt i Italien men även för Sverige.


* Friskolor

Enligt 100 % säkra källor är friskolornas samarbete med universitetet en myt. Universitetet har däremot ett utvecklat samarbete med de kommunala skolorna. Jag blev inte förvånad när jag fick reda på detta för jag tror inte att friskolornas tänk i dessa frågor är lika långsiktiga som de kommunala, därtill kostar detta pengar. Näringslivet efterlyser mera kontakter med universiteten men näringslivet i form av friskolor har en annan inriktning.2007-11-06, 07:41  Permalink


Jag vill gärna bidraga till att denna måndag den 5 november även blev en ljus dag. Videomix syd skrev på kollektivavtalet och det var positivt!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM