TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det senaste fyndet hos Reinfeldt har också anlitat svart arbetskraft. Men idag ska inte bloggen handla om moderaterna. Däremot har det varit mycket tyst från de andra borgliga partierna och då menar jag verkligen partierna och inte regeringsledamöterna.

 

I vanliga fall brukar man tycka till omedelbart när sådana här saker händer. Det ser ut som om partierna försvunnit i samband med att det blev en borglig regering. Man måste särskilja vad partierna tycker och vad regeringen tycker. Finns det ingen åsiktsskillnad får man väl slå ihop de borgerliga partierna till ett alliansparti.

 

Till och med de lokala företrädarna tiger som muren och jag känner många och vet att man ogillar det som händer men de är för fega för att göra sin stämma hörd. Troligen sitter man på sin kammare och gapskrattar åt moderaterna och hoppas på en överströmning av väljare inför nästa val. Tänk att centerpartister och inte minst folkpartister har kunnat hålla tyst.


* Demokratin
När det gäller utseende av regeringen ligger det ansvaret på en enda person, nämligen partiordförande i det parti som ska bilda regering själv eller tillsammans med andra. Har den personen dåligt omdöme kan det bli hur som helst. Centralt är det en fullständig maktkoncentration, men regionalt en demokratisk process.

 

I vårt parti är det arbetarekommunens representantskap som nominerar alla ledamöter som fullmäktige väljer och den som blir ledare får ta på sig ansvaret att leda det lokala styret. På samma sätt sker nomineringar och val till den regionala nivån. Jag tror de flesta partierna har ett liknande system där partiet väljer sina kandidater till uppdragen.

 

Vi ska vara rädda om partierna och låta dom ta ansvar för politiken. Det finns dock många exempel runt om i landet där man kommunaliserar politiken. För att ha en väl fungerande demokrati behövs bra partistöd och rimliga villkor för dem som vill ägna tid och kraft åt politiken.2007-11-03, 10:30  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM