TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag blir det en tung dag då vi ska ta ett sista farväl av mamma. Vi vet att hon blev 95-år och att hon har fått varit med om en stor samhällsförändring under sin levnad. Men det är tungt och sorgligt trots att vi vet att det är få som får leva i så många år. Glädjande är att hon fick vara frisk i stort sett hela livet förutom efter den sista stroken. Då blev det lite svårt att förstå vad hon sa.


Det finns alltid frågor man funderar över och som man inte har hunnit diskuterat. Jag hade en bror som var född på dagen, två år före mig, men som vi aldrig fick träffa. Vi vet att han var sjuk och dog och att liten hjälp fanns att få. Vi vet också att han begravdes men inte var på kyrkogården. Vi har fått höra att hans kista fick transporteras dit på cykel av föräldrarna men inget mer. Det fanns nog inte pengar att köpa en gravplats på den tiden. Mamma pratade nästan aldrig om detta för han var nog sjuk och grät för det mesta. Jag har förstått att det var glädje när hon fick oss andra tre som egentligen fått vara oerhört friska.


Visst är det sorgligt när anhöriga går bort men vi har vetat att det skulle ske. Det är också det enda som är säkert - att vi alla kommer att dö, men det är saker som inte går att förbereda sig helt på. Vad som ändå lever kvar så länge man minns är alla minnen man fått tillsammans.2007-11-01, 07:52  Permalink


Jag beklagar din mors bortgång Lennart.
Sorgen efter mamma känns alltid svår, även om det är väntat och även om man rent förnuftsmässigt vet att det var bäst som skedde, så känns det tungt!
Kramar från Sig-Britt
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM