TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår godkände EU Sveriges utlägg av transportstödet. Man fick som man ville och Umeå drabbades. Volvo får sitt stöd sänkt till max 15 miljoner mot tidigare 30. Det innebär att man inte får något stöd för de nya hytterna som ska tillverkas här. Jag tycker det är märkligt att regeringen på detta sätt straffar Volvo som är så duktiga miljömässigt här i Umeå, världens renaste hyttfabrik. Självklart har man kunnat få gehör för ett visst stöd per hytt och inte behövt lägga ett tak. Ett straff mot Volvo som företag och dom som jobbar där.


*TV4 i moderaternas band
TV4:s reporter ska bevaka moderatstämman trots de avslöjanden som Aftonbladet gjorde tidigare i veckan. Det var en intressant diskussion i SVT:s morgonprogram mellan Svenska Dagbladets politiske chefredaktör, Maria Abrahamsson, och en representant för TV4, Jonas Gumesson. Hon tycker att Schenström uppträtt olämpligt. Jag tycker detta är en sak för Reinfeldt att hantera med tanke på den viktiga och känsliga positionen hon har. TV4:s representant ansåg inte att man gjort något fel, utan snarare ”att det gått troll i diskussionen” och det förvånar mig inte då media aldrig tycker att de gör fel. Mitt förtroende för deras politiska rapporter är noll och annonsörerna borde fundera över annonseringen i kanel om man tycker det är rätt det som skett. Vi minns väl det drev som var mot Anna Sjödin då hon varit onykter på en krog trots att hennes position var på en mycket lägre nivå. Olika faller ödets lotter.


* Moderata lagförslag mot privata försäkringar
Det är det som socialförsäkringsministern gör då man fastställer vilka nivåer som ska gälla vid sjukdom efter ett år, inklusive de privata försäkringarna och avtalsförsäkringar. Man stjäl indirekt de premier som betalats in. Det är upprörande att man lagstiftar mot försäkringar.


* Kollektivavtal
Vi har lagar som ger konflikträtt för att man ska kunna få till avtal. Vi har sett vilka djäkla arbetstider och vilka usla löner man haft i städfirmor som städar hamburgerbarer. Nu verkar man ha sagt upp dessa avtal från matkedjorna. Men centern med flera vill ha ett samhälle där facken inte ska kunna tvinga fram ett avtal om det inte finns medlemmar där.

 

* Moses
När jag ligger och skriver bloggen, ibland fem och sex på morgonen, brukar min överviktiga katt Moses alltid vara närvarande. Han ligger på min mage spinnandes utan ljuddämpare och kräver lite kliande bakom öronen med jämna mellanrum. Det är otroligt vilken värme och ljud han kan avge.

Tjocka gubben
Foto: Moses (Tjocka gubben), Lennart2007-10-26, 08:10  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM