TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

*Granskning av media
Har vid många tillfällen ställt frågan om vem som granskar media? Lokalt har jag aldrig sett att något media har granskat ett annat även om man pratar om vad som sker hos andra. Till min stora glädje såg jag en sådan granskning i Aftonbladet. De talde om att man sett Reinfeldts högra hand Ulrika Schenström ute på fest tillsammans med TV4:as Philblad som är politisk reporter på kanalen. Visst ska man kunna festa tillsammans men kommer han någonsin mer att vara trovärdig som granskare av Moderaterna till ex nu på partistämman, eller kommer han att i andra reportage skildra andra partier på ett sätt som gynnar moderaterna. Intressant att man tog upp detta och för mig har Pihlblads objektivitet sjunkit om han inte var ute och kalasade för att få hennes tunga att slinka men det är ett väl sliskigt sätt i så fall. Det finns ju politiska samband för en del journalister på TV-kanaler även här i vårt län.


* Uppdrag granskning
Det programmet har fått en del mörklagda förhållanden i dagsljuset. Nu senast städningen på hamburgerrestauranger där man har haft svart arbetskraft och betalt löner långt under gällande avtal. Nu är det dags att de som finns i Umeå och gärna runt om i landet att i sina upphandlingar ställa krav på städfirmorna men även i andra upphandlingar att deras entreprenader följer de regler som gäller på arbetsmarknaden. Gör man inte så har vi konsumenter en moralisk skyldighet att sluta handla där. Fackföreningarna får väl tala om vilka det är som inte sköter sig så vi får ta ställning.


* Persons bok
Göran Persson nya bok diskuteras i dagarna och en del känner sig påhoppade. Vad som är annat än egna upplevelser får vi aldrig veta. Däremot såg jag en reaktion som även jag haft. Det är när man betonar sitt egna jag.”Jag har” som om det är en person ensam som drivit en fråga eller gjort något annat. Sådana beteende finns lite överallt och jag tycker det är ett konstigt sätt att föra fram vad man enats om i den politiska grupp man ingår i. Inom politiken finns få områden där en enskild politiker fattar beslut, dom är oftast kollektiva.2007-10-25, 08:17  Permalink
Andra bloggar om:  


Tja just nu så granskas media rätt hårt av blogg världen. det sitter väl ett antal tusen bloggare och kör ganska hårt mot vad journaliser i envägskommunikativa nyheter sitter och säger.
Jag förstår att du reagerar mot Perssons jag-fixering. De är ganska svenskt att aldrig säga "jag". Jag har upplevt detta som fult i 45 år i Sverige. De enda svenskar som förmår säga "jag" är värmlänningarna, har jag erfarit. (Intressant iaktagelse).
Det är riktigt att Persson var alldeles för besatt av sitt jag, utan att ha så mycket om fötterna för det. Men det vore bra om svenskar inte uppfostrades att vara så falskt blygga och kunde stå öppet för en uppfattning utan att man tar illa upp. Ni har lärt er av Gustav Vasas tal till ständerna: "Svensken är snare att samtycka oh sene att utrannsaka. Jag manar eder: Varen era myndigheter lydige, sinsemellan enige".
Svenskar har svårt med JAG och med opersonliga pronomina. Man får inte heller ´säga "vi" eller "man" utan att någon frågar "vilka vi?" eller vem är "man"? Det bästa är då att inte ha några åsikter alls, om man inte vill bli motarbetad. Ni borde gå i terapi så att ni slipper detta mindervärdskomplex som gör er faktiskt onda och taskiga bakom ryggen alldeles för ofta. Svenskar och särskilt sossar uppfostras till feghet inte alls till godhet. Jag har aldrig sett så mycket dolt (säger dolt) hat hos folk som i detta land. Socialdemokratin har fullbordat Gustav Vasas och brukssamhällets anda. Därav "folkhemmet". Jag är också socialdemokrat (och inte vilken socialdemokrat som helst) men är trött numera av all taskighet, bakomryggknivar, otacksamhet och lögner. Ni uppskattar inte insatser, bara lydnad. En kriminell handling preskriberar, men en kontroversiell person får aldrig sitt anseende preskriberat, särskilt bland sossar. Att hävda sig gentemot översittarna i SAP förlåter man aldrig. Jag skulle kunna nämna välkända namn och exempel på detta. Sossar lyssnar inte på folket, som det står i deras propagandapapper. De blir mörkrädda om någon ifrågasätter något som står i deras lathund.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM