TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Folkpartiet gör en mörkrädd
Ibland kan man undra vilken stad Umeå skulle ha varit om Folkpartiet ledde kommunen. Det är min reaktion efter att jag hört Britt-Marie Lövgren intervjuas i TV med anledningen av konstruktionen för Bertil Hammarstedt med lön i UKF och arvoden i de andra bolagen. En fråga som hon är väl förtrogen med. Jag spelar V75 med Bertil Hammarstedt – det ansågs stötande. Är det en belastning att spela trav eller kanske till och med prata om annat än jobbet? Min uppfattning är att vem som helst ska kunna spela trav med vem som helst och det kanske gäller på andra ställen, utom i ett liberalt Umeå.


Reaktionerna när jag kom in på Bubblan igår var upprörda på att politiker har synpunkter på detta. Vi lever inte i ett Talibanland. Lövgren sa också på ett ungefär "att jag håller Bertil bakom ryggen". För mig är det en självklarhet att stötta och stå bakom en VD som gör ett bra jobb, vilket Lövgren heller aldrig sagt något annat om. Självklart ska en VD stöttas när han/hon gör det jobb som styrelsen vill ha gjort. Det finns även en viktig sak när det gäller bolag, offentliga eller privata, endera har man förtroende för VD eller så har man det inte. Saknas förtroendet ska VD:n gå och en VD:s ansvar och befogenheter framgår också av VD-instruktioner och aktiebolagen.

 

* EU fördraget klart
Det är morgonens stora nyhet. Det ska dock godkännas av samtliga 27 länder. Frågan är vad som är skillnaden är mot förra förslaget. Dessutom kan det precis som förra gången röstas ned där det blir en folkomröstning. Alla regeringar går säkert inte i takt med folket.

* TV och klipp och lek
TV4:s nyhetsmorgon igår gjorde en glad av två saker. Lisa Miskovski i en duett med Ove Törnkvist kändes mycket bra och det andra var att Lisa hade en Thailandstickad Lövenluva. Umeåborna borde generellt sett bli bättre på att bära mössor, tröjor, halsdukar med sitt lags klubbfärger. Sånt ger en bättre stämning. Däremot kan man ibland få uppfattningen att TV-reportage är ett ständigt klippande och att tittarna inte får se sammanhanget, dvs. hur frågorna ställts.


* Thailand vill köpa Jas
Sverige kanske får sälja Jas-plan till Thailand. Omedelbart dyker det upp kritiker och "stor kritik" som det t.ex. omnämns i media. Så sker alltid i dessa frågor. Thailand är ett av de största semestermålen, även för undertecknad, främst pga. av klimatet både gällande vädret och i bemötandet.

Thailand har ifrågasatts då militären tog makten men man kan ibland undra om inte detta var sanktionerat av kungen, dvs. av monarkin. Jag tror inte militären törs göra något mot kungens vilja. I Thailand väger kungens ord mycket tungt bland folket, det rör sig nästan idoldyrkan och det går inte undvika att se hans bild nästan över allt. Kanske var det därför inte en militärkupp utan en önskan från monarkin?2007-10-19, 08:30  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM