TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Volvo lastvagnar behöver inte vara blyga för det man gör på hyttfabriken i Umeå. Världens energisnålaste och miljövänligaste anläggning, kanske t.o.m. världens bästa fabrik totalt sett. I Europa får man i gamla fabriker släppa 7,5 kg lösningsmedel per hytt och i nya 5,5 kg vid lackering.

 

I Umeå släpper man ut 1 kg inklusive målning av plast. Det är heller inga utsläpp från pannor då man köper fjärrvärme istället. Det finns utbyggnadsplaner och då säger en del att några lastbilar till som kör ut hytter skulle ha påverkan på luftkvaliteten i Umeå, men det är ett 75-tal bilar det gäller totalt. Lastbilarna blir renare när man inför euro5 krav, noxutsläppen minskas med 65 %.


Volvo ska självklart utveckla sin fabrik på den plats i världen där man gör det miljömässigt riktigt. Man är i stort sett 7,5 gånger bättre än fabriker på andra platser utanför Sverige, men en västlig väg och en bro måste till så fort som möjligt.
Jag tycker man är för dålig på att tala om hur bra man är. Tänk om EU skärpte kraven på utsläpp av lösningsmedel för den typen av målning då skulle det vara bra för Sverige, jordklotet och Volvo.2007-10-18, 17:19  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM