TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* TV:s synsätt
Enligt Berno Jonsson på TV Västerbotten kan man inte spela V75 tillsammans med politiker och tjänstemän för då är det socialdemokratsikt kotteri. Jag tror inte han vet vilken politisk uppfattning Curt Åström har, Curt som jag känt sedan skoltiden och som jag åkte skidor tillsammans med. Jag är också med i ett lottobolag med kommunala tjänstemän, privatpersoner och företagare och jag vet inte vilken politisk uppfattning flera av dem har. Jag vet inte om intervjun har sänts eller kommer att sändas men kan inte låta bli att reagera ändå. Självklart spelar jag trav med precis vem jag vill. Däremot tror jag inte man vill diskutera det interna kotteriet och kopplingen till vissa politiska partier.


* Skidåkning i kris
IFK Umeå har varit en av landets bästa skidklubbar men verkar ha fått det tungt efter Per Elofsson. Kan någon tala om varför? Jag vet inte om det finns några elitåkare kvar. Sverige verkar inte heller ha det så mycket bättre och där har man tagit in Gunde Svan som jag önskar lycka till. Vi har ett bra konstsnöspår i Umeå men antagligen är intresset lågt för att vi blivit för bekväma. Jag har själv tävlat och tränat skidåkning och jag törs garantera att det är fruktansvärt tufft med mycket slit om man ska bli bra.


* Alliansens spottloskor och kullerbyttor
I Umeå har alliansen och främst folkpartiet ständigt kritiserat skolan i Umeå. Men tänk om de kunde hålla sig till verkligheten. Enligt lärarförbundet ligger Umeå bra till, på en tiondeplats på listan ”Bästa skolkommun”. Jag tror lärarna vet bättre än folkpartiet.


I många kommuner blir det höjd fastighetssatt särskilt i Norrlandskommunerna och små inlandskommuner men så lät det inte i valrörelsen.


Mats Odells rådgivande företag Carnegie har förutom den turbulens som varit med uppdraget att sälja statliga företag och kopplingen till KD även haft en person som nu läckt om försäljningar till en vän som tjänat stora pengar och dömts för insideraffär.


* Svensk näringsliv
De kritiserar samhället, dess byråkrati, hur offentlig verksamhet jobbar och analyserar näringslivsklimatet. Men det är tveksamt om dom lever efter devisen att få fler småföretag. De driver inte några sådana förändringar i lagen om offentlig upphandling så att de ska vara lättare för småföretag att lämna anbud vid offentlig upphandling. Det verkar som om dom vill krångla till det istället.2007-10-18, 09:27  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM