TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Jag får skäll
Det är inte ovanligt för en ledande politiker att man får skäll. Många har varit irriterade på mig för att jag bloggar på vk.se och att den hemsidan får en del läsare på grund av detta, samt därigenom mer intäkter. Det kan låta ungefär så här: ”Varför gynnar du VK genom att blogga på en tidning som har som målsättning att förfölja dig och socialdemokratin.”


Jag har funderat på detta men det innebär samtidigt en möjlighet för mig att få säga min mening om saker som speglas i tidningen. En möjlighet att, i vissa fall, ge en annan bild. Däremot ogillar jag det system som präglar dagens digitala värld, nämligen att man kan bluffa om vem man är i de kommentarer som görs.


* Migrationsverket ta ert ansvar
Myndigheten riktar kritik mot kommuner som inte tar emot ensamkommande barn som flyktingar, det är riktigt, men de bör också själva ha bättre koll. Migrationsverket ska inte skriva avtal med de kommuner som inte tar hand om flyktingbarnen, utan skickar dom till andra kommuner och själv behåller pengarna till annat. Skrev även ett blogginlägg om detta igår (se längre ner).


*Högerpolitik skadar kulturarvet
Besöksfrekvensen har gått ner kraftigt sedan alliansregeringen införde avgifter på de statliga museerna, i vissa fall har besöksantalet halverats. I framtiden är det bara de som har råd som kan ta del av vårt kulturarv. Om man sänker skatterna för de som har det bäst ställt innebär det bara att de får ännu bättre råd att se kulturarvet. Alla andra stängs ute - vilket i dagligt tal kallas klassigt högerpolitik.


* Läsa och redovisa alltid rätt
Jag har fått en del frågor angående VK:s redovisning av Bertil Hammarstedts löner. Han tjänar inte 161 000 som en del läst det, utan Bertil får 42 000 som halvtids VD i kommunföretag. Därtill tillkommer kostnader för pensioner och sociala avgifter. I reportaget stod det arvode för VD i Företagscentra på drygt 75 000, i det ingår pensioner och alla andra lönebikostnader som ingår i ett arvode. Det baseras på en lön på 42 000 kr. Han har dessutom ett konsultarvode på 2000 kr i logistikcenter och i det ingår allt utom en pensionskostnad och 6 000 i arvode infrastrukturbolaget, samma konstruktion som ovan. Så lönen är inte 161 000 som en del tror när man räknat ihop allt i konsultarvodena. I arvoden till konsulter ingår alla kostnader, även pensioner och sociala avgifter.2007-10-17, 08:31  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM