TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är en uppmaning till de kommuner som skriver avtal om ensamkommande ungdomar. De flyktingungdomar som kommer är en tid i den mottagande kommunen man vistas i under asyltiden. Sedan skickas de till Umeå för att gå på gymnasiet. En del godemän rekommenderar även ungdomarna att skriva sig i Umeå.


Problemet är att flyktingpengarna stannar i den kommun som individen lämnat och i detta fall får Umeå ta hand om de kostnader som uppstår. Det är väl inte tänkt att det ska vara så när man skriver på avtal om ensamkommande ungdomar, dvs. att pengarna används till annat i mottagandekommunen än till de flyktingungdomar som kommer. Låt istället pengarna följa med de individer som kan behöva stöd och hjälp. Människor är ingen handelsvara eller spekulationsvara.2007-10-16, 16:49  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag litar på din beskrivning. Det är ändå fruktansvärt om dom beter sig på det sättet, du borde avslöja kommunerna. Sedan sitter man från Migrationsverket och ministern i TV soffan och klagar. Det är väl hög tid att ändra systemet om det blev så fel så att pengarna följer barnen. Den här alliansen brukar ju prata om peng som en modell som löser allt så varför inte här. Att kommuner tar emot ensamstående barn och inte tar hand om dom då är ju barnen en handelsvara
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM