TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Helgen som varit
Det har varit en bra helg i Långvattnet, födelsebyn, inklusive ett besök till sonens stuga. Fredag kväll användes till att byxa köpta abborrar. Lördag var det lite fiske och på söndagen var det till att byxa egenfångade abborrar. Lördag var det som vanligt trav men också 40års kalas hos min kusin som har Downs syndrom men som är jätteglad när han får besök. Det var kalas tillsammans med hans syskon och deras familj. En Löventröja med hans namn var välkommet.


* Kd:s dom
Om man ska tro på sifo-mätningarna får Kd betalt för Mats Odells hantering av försäljningen av de statliga bolagen och kopplingen till det bolag han anlitat. Däremot tycker jag Anders Sellström varit ovanligt tyst i den frågan, annars brukar han inte ha svårt för att fråga. Frågan är vad statsministern tar för ansvar? Det är ju ändå han som har utsett honom och som därmed ytterst ansvarig.


* Reinfeldt
Såg att Reinfeldt skulle komma på besök idag. Ni som har chansen att träffa honom bör fråga om han tycker att dom som har det sämst ställt, dvs. de arbetslösa, sjuka och pensionärerna, är de som ska betala skattesänkningarna för dom som har det bäst ställt.


* Beställningscentral för färdtjänst
Det ärendet ska upp idag och jag kommer därför att vara i Lycksele. En sak som jag förvånas över är att moderaterna i landstinget, som vanligtvis brukar pratar sig varm för konkurrensutsättning om allt möjligt, inte tror att en sådan sak är bra att konkurrensutsätta. Man slutar aldrig förvånas över de nya moderaterna.2007-10-15, 08:20  Permalink


förlåt en nyfiken vad är byxa köpta abborrar.


Lennart Holmlund: Hej Bo, att byxa abborrar innebär att filea den. Man tar bort skinnet och sedan när det blir en byxa har man tagit bort de små benen som sitter mitt på fisken i en rad ner till köttet som går under buken.

Det fanns även en byxad fisk i en av tidningarna i slutet på förra veckan om man vill kolla...
Det är väl inte så konstigt att man inte ska privatisera eller konkurrensutsätta en beställningscentral. Det förstår alla som vet något om hur drivkrafterna för taxiföretagaren fungerar. Det gäller för det offentliga först att pressa så mycket samåkning som möjligt och lite bilmil och sedan lägga ut. Gör man som du vill så kommer samhället att förlora på det.

Det förstår till och med moderaterna men inte Socialdemokraten Lennart Holmlund uppenbarligen.
Det där med att du måste berätta att din kusin har Downs Syndrom var ju trevligt. Brukar man tala om vad ens kusiner har för funktionshinder för allmänheten? "Ja jag ska hälsa på en kusin som miste tre fingrar i en olycka för några år sedan, förresten är han synskadad också!" eller "Jag har varit hos min kusin som har diabetes." Kul förresten att din kusin alltid är glad. Jag är också glad när jag får besök av mina kusiner, fast jag endast har ont i min vänstra hand.

Ursäkta att jag är så irriterad på dig, Lennart. Det var likadan känsla jag fick när du skrev att din mamma hade dött och du blandade in moderaternas politik mitt i din sorgesång. Kunde vi inte fått slippa partipolitik åtminstone i din berättelse om din mammas död?

Jag lägger mig inte i debatten men ärligt talat är du riktigt frisk?
Mitt förra inlägg var ett svar till Axelsson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM