TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Ringled i Umeå
Umeå behöver en ringled runt Umeå om vi ska klara luftkvalitetsnormen och miljöbelastningarna måste fördelas om. Däremot är jag förvånad över hur media verkar ha tolkat detta. De verkar tro att utsläppen totalt skulle bli mindre så är det ju inte.


Men de nya vägdragningarna byggs på ett sådant sätt att man klarar av de olika normer som finns. De områden som ligger utmed vägsträckningarna är också planerade utifrån detta. Skulle vägarna dras där ingen berörs så kommer ingen att köra på dom.


* Kollektivtrafik
Jag kommer att återkomma till den pågående upphandlingen där det också sett ut i media som att det inte finns miljökrav. Det är inte sant och det kommer fram i utvärderingen. Däremot har vi inte ställt krav på Etanol och det är av miljöskäl. Etanolen bidrar inte till att klara luftkvalitetsnormen.


Ny kunskap säger också att etanol är mycket tveksamt ur miljösynpunkt. Två professorer sa i måndagens VK apropå granskningen som VK gjort av politikernas miljöbilsval. Etanol är inte särskilt miljövänligt beroende på hur det framställs. På samma sätt resonerar vi när det gäller bussar och när miljöbilpool kommer.


Jag själv känner mig förd bakom ljuset när det gäller etanolens miljöfördelar trots att den är förnyelsebar. Skulle kravet ha varit etanolbussar vid upphandlingen har det inte funnits bussar. De gamla skulle ha skrotats, vilket inte heller hade varit särskilt miljövänligt. Därtill är det prisaspekten då det skulle ha blivit mycket dyrare vilket gjort mindre kollektivtrafik, vilket också skulle ha varit negativt ur miljösynpunkt.


De som drivit kampanjer att vi inte agerat miljövänligt har hamnat i ett stuprör och debatten har lite fått karaktären av etanolfundamentalism.

 

* Mats Odell
Nu börjar det uppdagas en hel del om hans agerande inför och i samband med utförsäljningen av statliga företag men den kritiska granskningen har varit svag av media. Han höll ju ett skryt tal över Forseke den 13 mars i London.

Finansinspektionen å sin sida har sagt "verksamhet har inte bedrivits på ett sånt sätt att rörelsen kan anses sund". Den typen av företag som bedriver verksamhet som inte kan anses sund är regeringens hjälpreda vid utförsäljning av statliga bolag. Att sälja ut en del statliga företag kan då inte anses vara en sund verksamhet. Det har varit märkligt tyst om Mats Odell men man kan nog anse honom en belastning för regeringen.2007-10-12, 08:03  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM