TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Ny bok om hur Umeå blev björkarnas stad
Så är vi då på väg hem från Bryssel och jag tycker alltid att det är skönt att komma hem även om jag det första jag ska göra är att tillsammans med min syster ordna begravningen efter mamma.

 

Ikväll har jag även lovat Anita Blomkvist att vara med när hon presenterar sin bok om hur Umeå blev björkarnas stad. Jag har sett utkastet och det finns mycket fina teckningar med.


* Kärnkraft
Även fast jag har varit i Bryssel har jag kunnat ta del av Sören Wibes artikel om kärnkraft och det är ingen nyhet att han vill ha kvar och bygga ut den. Jag tillhör också den gruppen som inte skulle vara rädd för en utbyggnad av kärnkraften och jag tror tills fusionskraften byggts att det är det enda alternativet om vi ska klara luftföroreningarna.


Vi skulle lätt kunna få bättre luft om även bilarna drevs av elenergi. Synen på kärnkraft i partiet har varit stelbent och att vi inte vågar ompröva gamla beslut om att avveckla då det både hotar välfärden och miljön. Kraven som skulle uppfyllas i linje 2 har inte klarats av och trots detta har vi förberett avvecklingen.


* Expressen
Tidningen hade inne en intressant artikel av Ulrika Häggroth, chefredaktör för värnpliktsnytt, i söndags där hon skriver att hon polisanmäler ÖB för anklagelser som hon tycker han gjort mot henne. Läs gärna artikeln.


* Besviken f.d. försvarsminister
I samma tidning kunde man också läsa att den förre försvarsministern citerar att försvaret kallar den nya för tomhylsa. Det kanske är ett bevis på att de nya moderaterna inte har alla gamla på vagnen.


Det kanske också visar på ett allvarligare tecken nämligen att försvaret inte visar respekt för politiska beslut och anslagsramar. Det sista verkar vara troligt då de ständigt har underskott. Försvaret liksom andra myndigheter, men även kommunala förvaltningar, ska hålla sig inom de budgetramar man fått. Görs inte detta är det ett demokrati trots.


* Bloggen
Man får alltid frågor och de flesta kan man besvara i och med att frågorna oftast rör det innehåll man skrivit. Däremot är det helt omöjligt att förklara hur det kommer sig att Britt-Marie Lövgren till skillnad från andra ibland kan ligga kvar med bild och hänvisning till sin blogg flera veckor efter att den skrivits.2007-10-11, 09:16  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM