TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Att Bryssel är Europas huvudstad råder nog ingen tvekan om och många av besluten som påverkar oss fattas här. Det innebär att det är här vi ska vara för att påverka kommande beslut.


I går var Georg Danell och berättade för oss hur det företag han jobbar i, tillsammans med sina kunder, försöker påverka besluts- och beredningsapparaten. Enligt honom finns det goda möjligheter om man har ett bra förslag och jag är helt övertygad om att han har rätt.


Det gäller att påverka besluten i Bryssel och inte när vi kommer till implementeringen hemma i Sverige. Vi har förmodligen fått ut mera om vi varit aktivare och det gäller nog både företag, kommuner, och andra. Men som sagt före ärendet kommer till de ministrar som fattar besluten.


Bryssel och även Brugge som vi har gjort en liten tripp till har en mycket gammal historia. Det är spännande hur man bejakar förnyelse av stadsmiljöer samtidigt som man bevarar dom. Vi har sett flera exempel där man med stora stålställningar bevarat fasaderna och bakom dessa bygger helt nytt och ändamålsenligt. Man bevarar stadskaraktären och förnyar innehållet mycket bra.


I Umeå känns det ganska ofta som en del vill flytta tillbaka tiden och att allt har ett stort bevarandevärde exakt som det är. Där är det nog många som skulle behöva gå på kurs här i Bryssel och se hur man gör med det som är gammalt. Vi har inget gammalt om man jämför med de exempel som vi har sett här.


Det känns också som att det är vissa hemma i Umeå som är nöjda bara man får vara emot något. Så tolkar jag t.ex. de yttranden som kommit in angåendet ärendet där fastighetsägaren, i det hus som jag själv bor i, som ska omdana fastigheten. Att få bort parkeringarna och slippa se taket på karporten på innegården skulle vara ett lyft. Detta särskilt då parkeringarna flyttas under mark, ett hus i två våningar byggs längs Brogatan samt ett högre inne på gården. Det har mött kritik och som vanligt är länsstyrelsen mest utvecklingsfientlig, vilket var väntat, men jag har mycket svårt att förstå de kritiska synpunkter som kommit från närboende. Jag tror förslaget skulle vara ett stort lyft för området.2007-10-09, 09:03  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM