TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Dagens och några kommande dagar kommer jag att blogga på distans nämligen från Bryssel och Open Days som är regionernas dagar. Av den orsaken handlar inte bloggen om debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt eftersom jag missade den helt, men jag är övertygad om att Mona klarade sig bra.


I helgen, som många andra helger, har det varit en del våldsbrott både i Umeå och på andra platser. Det är tydligt att det är fel någonstans när man ger sig på och misshandlar en annan människa och mer eller mindre nästan slår ihjäl den personen.


Synen på våld har blivit konstig när man agerar på det sättet och oftast mot obekanta. Man undrar om inte droger ibland är med i spelet för hur kan man agera så annars.


Tragiskt blir det också när våldet tar sig sådana uttryck att det leder till motvåld, som i fallet där en far sköt ihjäl dom som mobbat hans son. Om uppgifterna som vi fått ta del av via media stämmer, dvs. att man anmält mobbingen och de hot man har utsatts för - utan att bli tagna på allvar är det tragiskt. Hur ska man då agera?


Man förstår också den hopplöshet som de måste ha känt när inget görs, men också hur länge de måste ha lidit av pressen och mobbingen.


Det finns självklart inga lätta svar på frågan om varför våld uppstår men det måste hela tiden diskuteras och att vi tar avstånd från liknande våldshandlingar som hänt i helgen.2007-10-08, 09:04  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM