TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår berättade jag att min mor gått bort och om de många fina minnena man har. Hon blev 95-år gammal. Men det är tyvärr en hel del praktiska saker som måste ordnas och det ska planeras in så att det passar alla.


När man börjar fundera över vad som hänt under nästan hundra år så inser man att det som nästan alla idag tar för givet fanns troligen inte ens i dom vildaste drömmarna och fantasierna.
Vid mammas födsel fanns i stort sett ingen välfärd för de breda folklagren utan det var ett fåtal som levde drägligt. Rösträtt fick inte kvinnorna förrän mamma fyllt 9 år.


Det skulle ta stor plats att räkna upp allt det som tillkommit, men några saker känns viktigt att nämna som en väl utbyggd skola, hälso- och sjukvård, ett pensionssystem, höjd boendestandard och trygghetssystemen.


Allt som instiftats har gjorts via politiska beslut och det har finansierat via skatter och skatt efter bärkraft. Många av reformerna har mötts av hårt politisk motstånd från högern, vilka nu tar en hel del beslut som försämrar välfärden, främst för de som har det sämst.


Därför hade det varit intressant att att se debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt ikväll, men jag ska tillsammans med kollegor från Umeåregionen och E12-alliansen åka till Bryssel och regionernas Open Days så det är tyvärr inte möjligt.2007-10-07, 13:49  Permalink


Hej Lennart,

ja din mamma verkar ha levt ett innehållsrikt liv. En sak som vi gjorde när mormor dog, var att ordna ett powerpoint-bildspel med musik till minnesstunden. Det var väldigt uppskattat och personen blev mer levande när man fick följa den dödes liv.

Om du vill kan jag visa dig någon gång så får du se hur det var som vi gjorde. Det tar 5 minuter att visa men uppskattades mycket, gästerna tom bad om att få se om det.

Min mamma har talat med fonus om att erbjuda detta som tilläggstjänst men jag vet inte om dom nappat ännu.

Det är ett bra tips i alla fall till er.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM