TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Reinfeldt har haft problem vid rekryteringen av stadsråd. Nu börjar även "köpta tjänster", som nu senast från Carnegie, vilka skulle hjälpa till vid försäljningen av företagen, strulat till sig.


Carnegies förre chef som anställts för att genomföra detta slutar, en stadssekreterare som innan tjänsten hos Mats Odell jobbade på Carnegie får byta jobb.

 

Man får olustkänslor när man ser hur folk underställda regeringskansliet har haft kopplingar till det bolag som skulle sälja ut de statliga bolagen. Carnegie, ett bolag som blåst upp sitt eget resultat och där anställda tjänat stora pengar på detta. Undra när bubblan spricker helt för Reinfeldt.


* Vart är centern på väg?
Centerns kovändning i politiken har varit 180 grader då de vänt från att vara ett landsbygdsparti, med stark folkrörelseanknytning, till ett extremt nyliberalt parti. Centern är det parti som bland annat gått i spetsen för att slå ner fackföreningsrörelsen.


Det har varit ganska tyst utåt även om vi som möter centerpartister ofta känt att det finns ett starkt missnöje med den väg man valt. Börje Hörnlund är en av få som officiellt gått ut och sagt att det har varit fel väg. Han var dock ensam med detta fram tills igår då centerns tjänstlediga kommunalråd från Ragunda tog till storsläggan ordentligt i en debattartikel i expressen


Han säger i korthet att partiet tappat kontakten med gräsrötterna och att Stureplansandan förstör centern. Det var ett sanningens ord som jag känt skulle komma.

* Hållbar etanolproduktion?

Jag tar åter upp detta med etanol. Vi måste byta från fossil bränsleanvändning till förnyelsebart som i ett led i vår strävan om att skapa ett hållbart samhälle. Men vi får inte bli fartblinda så vi vid framställningen använder lika mycket energi bara för att framställa ny energi.

Däremot hade jag gärna velat ha mera etanolbruk men då måste den produceras där man får ut störst energivinst vid framställningen totalt. Men som det ser ut nu känns det inte som någon hållbar lösning. Energimässigt får man bara över 1 liter om man framställer 10. Ur vete får man 5. När det gäller framställning av etanol ur barrved har emellertid ingen kunnat visa vilken energivinst det blir.2007-10-04, 08:39  Permalink
Andra bloggar om:  


Varför är det fel av Centern att förnya sin politik? Jag tycker det är kanon att jag har hittat ett parti som står upp för individens rätt!!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM