TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Nåbarhet
Jag har alltid försökt att vara nåbar och ringa upp folk som söker en som politiker då jag tycker det är viktigt att man som folkvald är kontaktbar. Men ibland är det svårt att få tiden att räcka till så att familjen inte förbises, så ibland får man vara beredd att ändra kalendern med kort varsel.


Min 95-åriga mor är intagen på Tegs sjukhem efter två strokes på 10 månader. Den senaste var för en månad sedan och så besvärlig att vi trodde det var slut. Nu blir det besök när tid ges men jag tror knappast hon minns när vi sågs senast. Men så glad man blir att vi med skattemedel gjort det möjligt med en värdighet i livets slutskede.


* Vad säger Lövgren
Britt-Marie Lövgren hade ett märkligt agerande på sin blogg igår (om man vill läsa hela inlägget). Uttrycken är många.

 

” Lennart Holmlund ondgör sig över filmfestivalen. Är detta ett uttryck för vad 'sossegruppen' har bestämt sig för, att festivalen i sin nuvarande skepnad ska läggas ner? Eller är det snarare en hämnd för mina åsikter om hans 'porrhistorier'?

 

Att biopubliken minskar i antal är ett välkänt faktum. Att filmfestivalen hade stora skulder 'innan' jag blev tillsatt som ordförande på förfrågan av dåvarande kulturnämndens presidium är också ställt bakom allt rimligt tvivel. Det går alltså inte att påstå att det är mitt fel att filmfestivalen har skulder till kommunen, hur gärna än Holmlund vill göra den kopplingen.”

 

Längre ner i bloggen står också:


”Men om signalen redan nu från Holmlund är att filmfestivalen har gjort sitt (uppenbarligen mest beroende på att jag är styrelseordförande) då hoppas jag att kulturnämndens ordförande Thomas Wennström är vänlig och berättar det för mig och ställer in den delen av kulturnämndens möte.”

 

Om det är någon läskunnig person som ser att jag skrivit något om det hon tar upp, säg till. För att förtydliga vad jag skrev i gårdagens blogg om filmfestivalen så klipper jag in den igen:

 

”Filmfestival
Filmfestivalen drar mindre folk som besökare. Man har också tappat sponsorer, vilket ger kärv ekonomi för festivalen. Det är troligen bara kommunen som ger 1,2 miljoner i bidrag samt landstinget med några hundra tusen.


Men sen har man mage att skylla detta på kommunen. Britt-Marie Lövgren är ytterst ansvarig för verksamheten och så här får det inte fortsätta. Festivalen har dessutom skulder till kommunen. Vi måste ju fråga oss om festivalen ger det man kan kräva och detta trots att vi vill bli kulturhuvudstad.”


Det enda positiva är att kommunen gör en stor satsning och vi kom överens för ett antal år sedan att gå in med 400 000 extra då det var kris.


Britt-Marie brukar inte vara nådig i sin kritik mot andra och den som fått stå ut mest är nog Margareta Rönngren när det gäller osaklig kritik. Men man får alltså inte åberopa att Britt-Marie som ordförande är ytterst ansvarig. Jaha.


*Sven-Olof Edvinsson
Sven-Olov tar upp en fråga i sin blogg som jag varit inne på många gånger och det är att man kan vräka ur sig nästan vad som helst anonymt i en tidning eller i en blogg.

 

På bloggen har jag tidigare sagt nej till att ha kommentarer av just det skälet och så kan det bli igen. Jag tycker därför att Sven-Olof har helt rätt att de som inte törs stå med sitt namn inte ska få sina inlägg publicerade, även om ansvaret ligger på utgivaren.


För det kan inte vara demokratiskt att hoppa på folk om man inte törs stå för vem man är. Det skulle heller aldrig falla mig in att svara på något mail, insändare eller telefonsamtal om jag inte vet vem det är.

 

* Jämställdhet
Tänk vad märkligt det är. I arbetet med ny översiktsplan fanns det fyra kvinnor och en man i gruppen för de centrala delarna. Ingen nämnde ett ord om brist på jämställdhet trots att den frågan alltid dykt upp när det varit omvänt.


* Vårdnadsbidrag
Regeringen har infört vårdnadsbidrag under pompa och ståt. Vårdnadsbidrag är ett bidrag, en ersättning man får för att stanna hemma och själv ta hand om sitt barn. Jag gillar inte systemet med vårdnadsbidrag men vissa frågor måste ändå få ställas.


Var det verkligen tänkt att man samtidigt skulle kunna få ta ut föräldrapenning och vårdnadsbidrag? Enligt samma system är det ju fusk att jobba och samtidigt ta ut föräldrapenning. Men kanske var reformen så angelägen för regeringen att man inte hann tänka sig för angående dubbla ersättningar?


* Hushållsnära tjänster
När det gäller hushållsnära tjänster har det visat sig vara lätt att få en faktura trots att det inte är en hushållsnära tjänst. Men var inte en av orsakerna till reformen att få bort fusk? Tänk efter före så slipper man täcka igen hålen i lagarna sedan.2007-10-03, 08:48  Permalink


Följande skriver du i ditt blogginlägg enligt ditt eget citat:

"Britt-Marie Lövgren är ytterst ansvarig för verksamheten och så här får det inte fortsätta. Festivalen har dessutom skulder till kommunen. Vi måste ju fråga oss om festivalen ger det man kan kräva och detta trots att vi vill bli kulturhuvudstad.”"

Jag tycker det känns väldigt tydligt att du ifrågasätter både Britt-Marie och filmfestivalen som helhet.
Angående kommentarer i din blogg tycker jag det känns märkligt att du ena stunden ivrar för yttrandefrihet, demokrati mm och i nästa stund tar bort kommentarer till dina inlägg trots att de inte bryter mot kommentarsreglerna, utan till synes mest för att du kanske inte vill behöva stå till svars för vad du publicerar.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM