TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu ska du och gruppen lägga en alternativ budget trots att vi vet att alliansen inte kommer att lyssna ett dugg. Men det är viktigt att markera var vi står. Jag har några idéer om innehållet och här kommer ett tips från en plats där vi klarade oss bra i valet. En trolig orsak var att vi drev arbetslinjen.

 

Ta bort de skattesänkningar som omfördelar till dom som redan har, ingreppen i ingångna avtal måste avvisas hårt och bestämt, de påbörjade satsningarna på infrastrukturen måste fullföljas, tex. Botniabanan som byggs för fullt vilket måste avslutas så att tågen kan ta sig vidare söderut eller norrut från Sundsvall.


En annan fråga är att vägarna i Umeå inte klarar miljökvalitetsnormen. Se även över miljöbalken så det går att bygga vägar och järnvägar, samt att byråkratin och ”gödslingen av advokater”, vilka göds med de omfattande överklagningarna som kan göras ändras.

 

Sist men inte minst måste vi se till att energipriserna inte sticker i höjden så att företag flyttar utomlands, samt att Volvo lastvagnar får transportstöd för alla sina hytter.

Korta kommentarer

* Sänkt skatt före åtal - rimligt?
Apropå lagar har polisen fått mer pengar för att bekämpa brott medan åklagarna som dömer har fått mindre, vilket gör att högen av åtal kommer att öka. Men ska verkligen brottsbekämpningen och lagföring av brottslingar verkligen måste stå tillbaka tillförmån för skattesänkningar för vissa?

 

* Statlig inblandning i avtal
Jag återkommer i denna fråga då det har varit så tyst. Har alla fackliga ledare blivit moderater då man håller käft och tiger när staten går in och förändrar ingångna avtal som löntagarna själva betalt ur sitt löneutrymme? Nu är det dags att vakna!

 

* Friskolor
Vi måste få reda på hur skolhälsovården och elevhälsan fungerar när barn byter mellan privata skolor och offentliga skolor. Finns det någon som vet hur skolhälsovården fungerar och bedrivs i friskolor överhuvudtaget?

 

* Godstjuvar
Hur kan det vara möjligt att så mycket gods stjäls ur lastbilar och järnvägsvagnar. Är det dålig ordning eller vad beror det på?


* MoDo ishockey
I går hade jag glädjen att få se Ö-viks stolthet slå Djurgården i ishockey. Men jag kan trots detta inte med bästa vilja säga att det var ett rättvist resultat. Jag är heller inte riktigt nöjd med domaren och hans insats i en inte alltför besvärlig match.

 

MoDo hade nog lite favör i ärlighetens namn. Jag satt med supportrarna så visst vill man ha en slags bedömning när det gäller hemmalaget och en annan när det gäller bortalaget, men för mig som socialdemokrat är det svårt då jag egentligen vill ha likhet inför lagen.2007-09-26, 08:36  Permalink


Jag håller helt med om dom punkter du tagit upp.
Men jag skulle vilja lägga till att varje kommun ska få bestämma själva om sina kommunala bolag. Jag tycker mej utläsa av Alliansens prat att dom vill förbjuda kommunala bolag. Jag bor i Skellefteå och jag anser att kommunen sköter sina bolag fint. Och det kommer in fina pengar till kommunalkassan från dom.

Ps..Nog måste du heja på ett elitserielag från länet:-)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM