TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

När det gäller hushållsnära tjänster så ser det ut att bli den flopp som de flesta har trott, nämligen att ingen vill ha dom trots mycken regeringsreklam. Hitintills har 2 % nyttjat dom, 9 % planerar och 87 % saknar helt intresse. Borglighetens huvudnummer är en flopp förutom för några män över 65 år för det är dom som är gillar det bäst.


* Lärarlyftet
Regeringen har beslutat om pengar till detta. Detta ger ökade kostnader för Umeå kommun med 1,7 miljoner för detta år. Man ökar alltså kostnaderna för kommunen innan avtalen är klara, samtidigt som det ser ut att bli en rysare med höga krav.

 

De borgerliga i kommunen vill införa allt som regeringen hittar på trots att vi inte fått några pengar. Från vår sida har vi alltid hävdat finansieringsprincipen innebärande att staten ska skicka med pengar. Så resonerade även de borgerliga när de var i opposition men ändrade sig när de kom i regeringsställning.

 

* Profeten Muhammed
Svenska företag hotas på grund av en rondellhund av Lars Vilks. Från den islamska sidan kommer alltför ofta hot om våld. Jag har så svårt tro att det var en ide som Mohammed hade för sin religion. Troligen är det människor som använder detta för att rättfärdiga sitt våldsbeteende. Någon riksdagsman var också tveksam till om imanen av Sverige skulle få närvara vid riksdagens öppnande då hans kvinnosyn var någon helt annan än den vi har. 2007-09-24, 16:56  Permalink
Andra bloggar om:  


Hushällsnära tjänster.

Här kommer igen den udnerliga uppgiften, att 2 procent av Sveriges befolkning utnyttjat denna tjänst. Det betyder 180000 personer ungefär.
Detta är orimligt. Vare sig Gadjo eller Sifo har med något om detta på sina hemsidor.

Till skillnad från Lennart anser jag att 2 procent utnyttjande skulle vara en fantastisk framgång - tänka sig 180000 hushållsjobb med vita löner.


Lennart Holmlund: Det var på TV i går som uppgiften fanns och dessutom på text tv. Jag tycker det är få om det nu var så viktigt att få genomföra denna stora reform som man sa att det var. Att subventionera för dom som redan har råd att betala. Skulle du fråga alla vad dom tycker om sänkningarna i A-kassan och sjukförsäkringen skulle du garanterat få över 50 % som tycker det är vansinne att sänka för dom som har det sämst ställt
Naturligtvis är det alldeles för tidigt att utvärdera detta.


Lennart Holmlund: Tidgt att utvärdera säger du, jag redovisar vad svenska folket tycker och jag tror dom har rätt. Jag möter mycket folk och ännu inte träffat någon som efterfrågat denna reform. däremot finns det många andra saker som man funderar över, nu senast hur man kan stjäla pengar genom att förändra ingångna sjukavtal
Lennart, att bara en mindre del av folket utnyttjar något kort efter att det införts betyder inte att det är dåligt.

Försök dessutom tänka dig att något som inte passar dig själv ändå kan få finnas.
Ha ha, du är rolig du Johan. Hade det stått i SIFO undersökningen att 69% av folket hade köpt dom här tjänsterna och att 17% ytterligare tänkte göra det så hade vi minsann inte hört något om att det var "för tidigt för att utvärdera detta".

I valrörelsen målades det upp en bild av ett av sossarna nedtryckt folk som bara läääääängtade efter att få ta in subventionerade städtjänster, det var ett av Alliansens stora nummer. Och oooooojjj! vad det skulle skapas jobb i den här sektorn tack vare den enorma efterfrågan.

Kan vi vara överens om att det utmålade scenariot inte verkar infinna sig sådär värst spontant?
ALLHJÄLPEN I UMEÅ har då fullt upp med hushållsnära tjänster såsom städ, fönsterputsning, flyttstädning, kontorsstäd, trappstäd mm.

De som köpt mest av oss är medelålders heltidsarbetande med hög lön.

Mvh Allhjälpen i Umeå
www.allhjalpen.se
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM