TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hade tänkt göra en djupare analys av den nya budgeten men har faktiskt inte haft tid att göra det. Men några kommentarer hittills är att det återigen handlar om att föra över pengar till dom som redan har det bäst samtidigt som man försämrar för sjuka, arbetslösa och deltidsarbetslösa. En klassisk högerpolitik.
Sedan har vi bensinskatten som höjs och dessutom höjs energiskatterna på den rena energiproduktionen. Jag befarar att det kommer att hotar den elintensiva industrins investeringar.


Fastighetsskatten är en annan omfördelning till storstadsområdena. Nu hörs kritiken till och med från de borgliga ledarskribenterna som är kritisk mot hur man gick fram med det i valrörelsen utan att veta vilka konsekvenser det skulle få. Man är nu tvingad att göra något trots att jag tror finansministern egentligen tycker det är fel. Men man måste göra något för det var nog bl.a. det som gav valsegern.


Däremot har jag inte funnit något som berör regionalpolitiken, det är ju under de goda tiderna man ska satsa så att det blir nya och långsiktiga jobb ute i landet. Inget fanns heller i budgeten som ger arbetsmarknadspolitiska åtgärder så att man kan satsa pengar på att utbilda i vissa bristyrken som i annat fall kan ge bromsar för tillväxten. Det finns säkert mycket att återkomma inte minst framåt våren när vårbudgeten läggs.


* Nytt uppdrag för Ibrahim
Sedan blir man naturligtvis glad över Ibrahim Baylans nya uppdrag som ordförande i trafikutskottet, men samtidigt har jag fortfarande den uppfattningen att det var fel att han inte fortsatte inom utbildningspolitiken. Hans tankar där med vissa satsningar mot teknikföretagen var bra. Vi kan ju inte byta bort ansvariga som det gjordes efter valet. Idag blir det invigning och bandklippning på Dragonskolan.


* Locka fler till Umeå
Umbassadörer kan man bli om man vill göra insatser för att få hit fler kongresser och konferenser. Om vi alla hjälptes åt i våra funktioner att dra dessa till Umeå skulle det gynna vår tillväxt, det är svårt för Umeå Convention byrå att göra allt detta själv.
* Heja Löven
Dagen avslutas med att heja på björklöven!2007-09-21, 08:31  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM