TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

När detta skrivs under en rast på nämnda konferens får man en hel del reflektioner. En är naturligtvis den ständiga frågan om varför inte den svenska regeringen stöttar Kvarkentrafiken som nästa försvann i och med inträdet i EU. En organisation som skulle öka rörligheten men i Kvarken nästan stängde gränsen.

Inte trodde jag att intresset skulle vara så stort över vår styrmodell med kommundelsnämnder i de kommundelar som blev en del av Umeå kommun. Finland har ett ännu större problem än vi med mycket små kommuner som aldrig kommer att klara sig själv och de har också full förståelse om att det går att minska administrationen. Att sänka kostnaderna för detta för att kunna använda dessa pengar till verksamhet. Vårt system tror både jag och de som tror på större kommuner skulle vara bra då den stora frågan om språk skulle vara upp till varje KDN att besluta om. Norden är sig likt.


* Världsarv

Det får man av unesco, ett FN organ, och vad man funderar över i detta fall är att de flesta pratar om vad som är unikt för att bli världsarv. Men de glömmer ändå bort att för Unesco går bildandet av arven ut på att undvika krig. Glöm inte bort att världsarven är till för freden och de måste skolbarnen lära sig. Naturreservat, natura 2000, nationalparker osv. Det är alltid det som ger dom olika skydden, världsarv är ingen skyddsstämpel.


* Upphandling av utbildning

Anbuden som vi tog i tisdags gav en kostnadsminskning för gymnasiet med 11 miljoner på tre år. Mycket pengar och det måste innebära att dessa utbildningsanordnare jobbar annorlunda och får lägre kostnad. Lär av detta ni som jobbar med utbildning för det är inget fel att sänka kostnader som kan användas på olika sätt som att höja lönerna.2007-09-20, 12:54  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM