TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag ska jag på förmiddagen åka färja över till Wasa och Kvarkenkonferensen som i år handlar om världsarvet. Tyvärr fick inte Västerbotten bli världsarv, men att landhöjningen är unik är ställt utom allt tvivel. Däremot kan vi inte vänta på den fasta förbindelsen som den ger utan kommunikationer måste lösas, först genom bättre och tätare förbindelser som nås via Replot på finsk sida och med samhällsstöd under en tid, och sedan med en fast förbindelse.


* Företagen ryter till


Företagarna håller på att ryta till om behovet av långsiktighet och även samhällsstöd för trafiken och efterfrågar analyser. Det är bra att vi går hand i hand i denna fråga. Finlands regering är beredd att upp handla i ytterligare 2 år och hoppas att det är ett tecken på nytt färjeläge som kortar tiden.


* Västerbotten ett stort skarvbo om fågelvännerna fått bestämma?


I skarven mellan länderna det vill säga kustbandet har länsstyrelsen gett tillåtelse på skyddsjakt av skarv. Ett fullständigt korrekt beslut som självklart kritiseras av Per Hansson med flera hos ornitologerna. Tänk vilket samhälle det skulle ha varit om de fått styra. Inte en skogspinne hade fått vara kvar för allt skulle ha varit till för fåglarna och Västerbotten varit ett stort skarvbo, ett reservat där inget gått att göra. Vart dom skulle ha levt förtäljer inte historien.


* Lata politiker

 

TV 4 gör bedömningen att tre moderater, en kristdemokrat och en centerpartist är latast i riksdagen då de inte gjort några avtryck. Dom kanske har varit latast i riksdagen och jobbat med annat. Men jag är dock helt övertygad om att avtryck i motioner eller andra frågor inte är ett mått på aktivitet i politiken.


* Fotboll och trav

 

Fotbollsdamerna får åka hem från Kina, helt väntat för min del då jag tycker man är utan mittfällt. Däremot blir det bra trav från Solvalla ikväll då två Umåkerstränare har goda chanser. Ove Lindkvist rattar Clear Sign i uttagningen till kriteriet och i samma lopp har Mats Bucht sin tränades Dandie Palema som körs av Per Lennartsson. Jag hoppas och tror att båda har chans att gå vidare så ta med båda på kupongen.2007-09-19, 07:49  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM