TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Denna tisdag blir det ett antal korta funderingar kring olika saker. 

 

* Damer packa väskan 
Den förste är att jag tror Sveriges fotbollsdamer får packa resväskorna och åka hem. Det blev inget lag utan Malin Moström.


* Nyttiga vägar
Finlands EU minister sa på en konferens förra veckan, som vi båda var på, att när det gäller infrastruktur och projektens lönsamhet har vi lämnat över för mycket inflytande till experter. Precis vad vi sagt när man ryckte sönder helheten om nyttorna i Umeåprojektet.


* Bilar
Idag tar vi beslut om utställning av ÖPL om Ön. Tänk vad rotat all planering är och som bara går ut på mera vägar till nya områden. Fina vägar som sedan ska ha åtgärder som begränsar trafiken. Vi har haft svårt att se nyheter som ska ge mindre trafik från början.


* Bensinskatt
Det kanske är det som är lösningen för mindre trafik. Det är nu regeringens nya giv men återigen kommer det fram att ökade avdragsmöjligheter ger vinster för dom som bor nära storstäder. Återigen en överföring av pengar till storstadsregionerna.


* Gästhamn
Det vill folkpartiet i Umeå ha, men dom brukar ofta fråga sig vad kommunen ska syssla med. Ska man då bygga gästhamnar för dom som har råd att ha båt och finansiera det med skattemedel?


* Jan Björklund
Som ny folkpartiledare får han underkänt av förre ledarskribenten i VK, Olof Kleberg, i ämnena miljö, jämställdhet och integritet. Det sista som Kleberg alltid kallat kontrollsamhället t.ex. när det gäller olika typer av övervakningar.


* Gruvor
Vi vet att en stor del av Europa får sina järnmalmstillgångar från Norrland. Ska vi ta upp allt ur marken nu och överlämna bergrester till kommande generationer eller ta alla naturtillgångar under några generationer som man gjort med oljan.


* Regionalpolitik
Norsjö trätrappor fortsätter att investera även om den nya regionalpolitiken sänkt stödnivåerna för regionalpolitiken. Pengarna från EU till kompetensutveckling i regionala fonden har halverats men tyvärr vet jag inte om det halverats för hela Sverige och inte enbart för Norrland men det ska synas.


* Nya nationalparker
Frågan är hur många till vi ska bilda och visst är det rätt av länsstyrelsens tjänstemän att tillåta skyddsjakt på skarven. Vi ska ge beröm för goda beslut.


* Pensionärerna
Den gruppen är det tyst om och de har varit mycket tåliga i kritiken mot regeringen även om dom nu vill ha samma standardökning som andra svenskar. Det går inte att göra annat än hålla med.


* Skitiga bad
Det har vi också hört talas om den sista tiden. Orsaken är att alltför många inte orkar ta av sig underkläderna och enbart nöja sig med baddräkter och badbyxor. Det är märkligt att folk vill bada med underkläderna på då man vet att badvattnet blir skitigt, och visst är det härligt att bada i rent vattnet?2007-09-18, 08:25  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM