TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag var och är en anhängare av medlemskapet i EU men det finns även misslyckanden. Hos oss i norra Sverige och norra Finland begränsades den fria rörligheten då kommunikationerna över Kvarken mer eller mindre försvann när det gäller persontransporter. Persontrafiken har minskat med över 90 % då kostnaderna för biljetter blivit för dyra.


Vi har inte heller blivit européer och ser till att kommunikationsstråken hålls öppna. Sverige har de senaste åren avstått från att stödja trafiken till mångas stora besvikelse och att man måste hoppas på de borgliga känns inte bra. Jag är helt övertygad om att ifall Finland fortfarande tillhört Sverige så skulle trafiken ha ordnats på samma sätt som Gotlandstrafiken. Nu när vi båda är med EU så måste detta ses ur ett Europeiskt perspektiv.


Längden på lastbilar
När det gäller längden på lastbilar så ska inte Sverige gå med på att dessa kortas ner från 24 m till 18 m bara för att andra vill det. Vi behöver 24 m av två skäl och det är våra långa avstånd och kostnaderna som skulle öka för transporter. Fler bilar skulle också ge en betydande miljöpåverkan med mera utsläpp.


Bravo
Det är helt rätt att dra ner på anslagen till inköp av skog som sedan bara ska stå och förfalla. Många gånger har den som skött skogen bra fått den inköpt då den egentligen borde säkra välfärden och miljön. Vi har satt av tillräckligt med skog för att klara den biologiska mångfalden, vi måste lämna enfalden av allt sparande av skog. Se i stället till att den sköts på ett långsiktigt hållbart sätt.


Handeln
Jag känner igen hur Sandemo diskuterar handeln men en sak glömdes bort. Det var att den handel som vet hur planeringen ska vara var de som till sist lyckades stjälpa Entré Norr då det var på tapeten. Mycket krut ödslades på detta. Hade man gett fasen i det hade vi haft ett stort handelsområde som dom nu efterlyser. Vi var ju då tvingad av dom att ändra strategi. Handeln borde tänka sig för före och inte efter.2007-09-11, 08:58  Permalink
Andra bloggar om:  


"När det gäller längden på lastbilar så ska inte Sverige gå med på att dessa kortas ner från 24 m till 18 m bara för att andra vill det."

Håller med dig.. Eu får gärna bestämma 18 meter för de länder som vill.
Vi kan ha 24 kvar och vill vi till Tyskland då får vi vackert använda 18
Vill Tyskarna till Sverige så får dom inte och kan inte använda 24 utan använder sina 18 som är lagligt i Tyskland.

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM