TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vad är det egentligen som pågår i Svensk stadsförvaltning. Någon statlig utredning har föreslagit att länsstyrelsen i Västerbotten ska slås ihop med Norrbotten med säte i Luleå. Ansvarsutredningen säger ju att länsstyrelsegränsen ska följa regionkommungränsen och att dessa två län ska bli en regionkommun är helt otänkbart.


Regeringen har också satt till en förhandlingsman som ska förhandla utifrån en regionkommun av de fyra nordligaste lånen. Det finns i alla fall en stor politisk majoritet i länet om detta, I Umeå en hundraprocentare. Vi ska inte ta några mellansteg i regionfrågan och bädda för något som inte ska genomföras. P-O Eriksson, hövdingen i Norrbotten, var självklart positiv men han är ju en statstjänsteman som landshövding.


Detta skall gå demokratiskt till och jag påstår att det är långe sedan jag varit med om något så odemokratiskt som vid utseende av strukturfondspartnerskapet där han satte in personer i partnerskapet som inte var nominerade och därmed inte representerar kommunerna. Så var det för Västerbotten men även från Norrbotten.


Han säger visserligen att han samrått med departementet men det är ändå han som hade ansvaret att utse, för i annat fall är det ministerstyre. I vårt län ska vi föra över allt som bara går till det kommunala samverkansorganet som håller på att bildas och sedan ska det förhandlas om var de olika funktioner i kommande regionkommun och länsstyrelse ska vara.2007-09-07, 07:42  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM